Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Kada je bilo jasno da Rafaela Nadala neće biti u Parizu ove sezone, duel Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza postao je glavna tema svetskih medija. Žreb je odlučio da se Srbin i Španac na "Šatrijeu" sastanu pre finala, pa će već sutra od 14:45 voditi bitku u polufinalu drugog ovosezonskog grend slema.  

Finale pre finala - tako je okaraterisan sutrašnji duel protiv Đokovića i Alkaraza, a razlog je jasan budući da su dva tenisera prvi favoriti za titulu na Rolan Garosu. Ipak, da među prvim i trećim reketom sveta nema tenzija bilo je jasno pošto je Novak svog mlađeg kolegu izveo na večeru dva dana pred njihov okršaj. 

OSTVARILA REKORD KARIJERE NA ROLAN GAROSU Ministarstvo omladine i sporta ugostilo Olgu Danilović (FOTO)

 

 

Tenzije možda nema, ali glad za uspehom prisutan je u oba tabora. Jasno je da Novak Đoković na Rolan Garosu želi svoju 23. grend slem titulu čime bi pretekao Rafaela Nadala, dok Alkaraz mora da pobedi najboljeg ikada ukoliko želi da postane najbolji jednog dana.  

Da je Novak Đoković maksimalno fokusiran na sutrašnji duel pokazuju slike sa treninga srpskog tenisera. Đoković je zajedno sa svojim timom vežbao danas u popodnevnim časovima, a još jednom je trening centar bio pun navijača koji su došli da gledaju najboljeg svih vremena. 

Novak Đoković je u dosadašnjem delu turnira izgubio samo jedan se, u četvrtfinalu od Karena Hačanova, igra sjajno i čini se da je, uprkos problemima na šljaci, uspeo da pronađe najbolju formu kada je to najvažnije. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading