Novak Đoković na Rolan Garosu
Foto: AP/Tanjug/Ap

- Čujte, ja živim u domaćinstvu sa košarkašima – moj muž, ćerka i ostala deca – i smatram da je debata o toj temi potpuno besmislena. U košarci stalno čujemo – da li je to Majkl Džordan ili Lebron Džejms ili neko treći – i mislim da smo veoma srećni što smo savremenici takvih tenisera. Ja sam ušla u profesionalni rang kada se Pit Sampras povukao – i kada niko nije mislio da će njegov rekord biti oboren. Kad ono, na scenu stupa Rodžer – već prvi veliki igrač posle njega, i to uspeva da učini. Mislim da pre svega trebamo da budemo srećni i ponosni što smo deo njihove ere. Ja obožavam da gledam Novaka, naročito zbog toga što pratim kako stalno napreduje, kako se stalno motiviše da bude bolji. Sva trojica – Federer, Nadal, Novak – potpuno su različiti kao teniseri i ličnosti – ali probati ući u Novakovu glavu, gledati ga kako igra, razumeti njegove emocije je tako interesantno; volela bih da imam kameru i pratim svaki njegov korak, da vidim kako se oporavlja… Sve u svemu, veoma je zabavno pratiti tenis i njegove najveće zvezde u ovim vremenima - rekla je Belgijanka.

MOĆNA PORUKA Novak i Alkaraz su izgovorili istu rečenicu u razmaku od par sati - ona opsisuje sve

Upitana je Klajsters koliko dugo misli da će Novak Đoković još igrati.

- Ako se Novak bude dobro osećao, pametno planirao svoj kalendar nastupa, ostao fokusiran i mentalno stabilan – ko to zna? Videćemo šta će biti u momentu kada bude stigao do jednog grend slema više od ostalih, da li će mu to biti dovoljno ili će želeti da nastavi da igra – i koji će mu biti motivi da ostvari nove ciljeve?"

Govorila je o rivalitetima u sportu, poput njenog sa sunarodnicom Žastin Enan ili Ane Ivanović sa Jelenom Janković.

- Rivalitet je – kako ga god definisali – jedan od najvažnijih motivatora u sportu. Iako je Žistin malo starija od mene, ona i ja smo godinama igrali na istim turnirima, i sigurno je to doprinelo da obe budemo bolje igračice. Mislim da je odlično to što je tenis postao globalni sport, gde deca širom sveta imaju mogućnost da gledaju Novaka, uče od njega, interesuju se za njegovu mentalnu pripremu i posvećenost unapređenju njegove igre. Rivaliteti pružaju nepresušni izvor motivacije za napredak, čak i kada vam se ne radi, kada ste umorni – na kraju naporne nedelje. Upravo zbog toga je naš sport toliko internacionalan – jer ovi globalni rivaliteti inspirišu tenisere i sve pratioce našeg sporta, i stvaraju nove asove iz Azije, Južne Amerike… To je ono što je tako lepo u tenisu, jer obuhvata najrazličitije kulture…

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading