Srpska teniserka Olga Danilović
Foto: EPA/EPA

 

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je danas u drugom kolu pobedila Italijanku Jasmin Paolini rezultatom 6:2, 7:5.

Srpkinja je tako obradovala Srbiju jer je uspela u nečemu što se baš dugo čekalo, a mi ćemo izdvojiti tri razloga zašto je to tako i zašto je pobeda nad Italijankom jako značajna.

1. Najbitnija pobeda u karijeri

Srpska teniserka Olga Danilović

EPA

 

Olga Danilović je imala velikih problema sa povredom, dugo je kuburila i preko čelendžera uspevala da se koliko, toliko približi grend slemu i nekoj "većoj" pobedi.

Srpkinja je sada ne samo ostvarila plasman u treće kolo grend slema, već upisala i najbitniji pobedu u karijeri jer nikada pre nije stigla ovako daleko na nakom od četiri najbitnija turnira.

Sada je tek čeka pravi izazov, ali i prilika da uživa jer će se susresti sa trenutno sedmom igračicom na svetu - Ons Žabur.

2. Povratak u TOP 100

Srpska teniserka Olga Danilović

EPA

 

Olga se jednom do sada našla među 100 najboljih na svetu i to 2018. godine kada je neko vreme provela na 96. poziciji VTA liste.

Trijumf u drugom kolu omogućio joj je povratak među 100 najboljih, odnosno 97. poziciju, a ukoliko iznenadi Žabur, mogla bi da se nađe i među 80 na svetu.

Danilovićeva je tako posle dužeg vremena postala jedina srpska teniserka koja se nalazi među 100. Pre nje to je pošlo za rukom Aleksandri Krunić.

3. Prva teniserka koja je prošla dalje od drugog kola na Rolan Garosu još od Ane Ivanović

 

 

Koliko je Olgin uspeh veliki govori i činjenica da je postala prva srpska teniserka koja je prošla dalje od drugog kola na Rolan Garosu.

Pre nje to je jedino izvela Ana Ivanović 2016. godine u njenom poslednjem izdanju na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Podsećanja radi, Ana je ovaj turnir i osvajala.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading