Novak na Rolan Garosu
Foto: AP/Tanjug/Ap

Novak Đoković je posle dva sata i 46 minuta igre pobedio Martona Fučoviča, 7:6 (2), 6:0, 6:3.

Posle velike borbe u prvom setu, koji je trajao 87 minuta, Novak je dobio 12 od preostalih 15 gemova i plasirao se u treće kolo u Parizu.

U razgovoru za Eurosport po završetku meča, Novak je opisao kako je bilo igrati u večernjem terminu po teškim uslovima.

- Jeste, bilo je nezgodno jer je vetar duvao jako s jednog kraja, sa onog daljeg. Zapravo, mislio sam na Nadala i Federera i onu njihovu egzibiciju u Španiji gde je pola terena bilo trava, pola čljaka. Bio sam kao bambi na ledu! Druga strana je imala toliko šljake, kao da si u blatu. Znate, morate se adaptirati. Bilo je baš vetrovito. Kao što znate, kad sunce zađe, intenzitet vetra opadne, ali to nije bilo večeras. Teško je za tajming, a on je igrao jako dobro. Trebalo je da dobijem možda i ranije. Prvi set sat smo igrali sat i po, osećaj je kao da smo igrali dva različita meča - rekao je Novak u razgovoru sa Barbarom Šet i Timom Henmanom.

Novak Đoković

AP Photo/Thibault Camus

 

 

Prokomentarisao je i vest da je Gael Monfis zbog povrede morao da odustane od turnira.

- Baš peh za Gaela. Nisam znao, baš mi je žao. Znam koliko je želeo da nastupi i koliko je radio na tome da se vrati u formu. Ne može se uticati na to, dešava se. Kad igrate četiri sata i više u prvom meču. Teško je. Baš mi ga je žao, ali bar supruga da prođe, makar neko u porodici - poručio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading