NEOBIČAN PODGIV Nije uzela reket u ruke pet meseci, 333. je na svetu, a napravila je veliko iznenađenje na Rolan Garosu
EPA/ CAROLINE BLUMBERG

 

Ruska tensierka Anastasija Pavljučenkova, koja je pre dve godine igrača finale Rolan Garosa, napravila je veliko iznenađenje na ovogodišnjem Grend slemu u Parizu!

Naime, ona je kao 333. igračica sveta izbacila sunarodnicu Ljudmilu Samsonovu u 2. kolu, i to posle tri seta, iako je nedavno priznala da pet meseci nije uzela reket u ruke zbog povrede koju je imala.

Samsonova, ujedno 15. teniserka sveta, dobila je prvi set rezultatom 6:4. Spasila je tri brejk lopte i povela sa 3:2, da bi u nastavku videli pet vezanih brejkova. Nažalost po Pavljučenkovu, ona je imala jedan više.

Anastasija je u drugom setu povela sa 4:2, a onda dozvilila rivalki da izjednači na 4:4 i povede sa 5:4. Ipak, Pavljučenkova je potom vezala tri gema i izjednačila je rezultat na 1:1 u setovima.

Samosonova je u trećem setu vodila sa 5:4 i servirala je za treće kolo, da bi rivalka najpre izjednačila, zatim iskoristila Ljudmilinu povredu i okrenula situaciju u svoju korist. Uzela je brejk, te sa 7:5 otišla u narednu rundu gde je čeka još jedna Ruskinja - Anastasija Potapova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading