Novak Đoković
Foto: EPA/EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Đoković je u drugoj rundi savladao Mađara Martona Fučoviča - 7:6 (2), 6:0, 6:3 nakon dva sata i 47 minuta igre.

Bio je ovo prilično nervozan meč naročito sa strane trećeg reketa sveta, koji je bio isfrustriran jer je vetar snažno duvao. I jedan i drugi su imali mnogo problema da se nameste na udarce, pa su često morali da improvizuju.

 

 

Prvi set je trajao čak 89 minuta, gotovo svaki gem se igrao na razliku.

Đoković je vrlo brzo došao do brejka i poveo sa 3:0.

Spasio je Novak čak osam brejk lopti, odolevao je sve do gema u kom je servirao za set. Delovalo je da će uspeti da se izvuče u svom stilu i da će bez veće drame dobiti prvi set, ali to se nije dogodilo. Odservirao je duplu servis grešku i Fučovič se vratio u igru.

Otišlo se u taj-brejk u kom je Đoković bio dominantan i Fučoviču je prepustio samo dva poena.

Novak na Rolan Garosu

Tanjug/Ap

 

 

I kako to obično biva posle dramatičnog prvog seta, usledila je potpuna dominacija 36-godišnjeg Beograđanina protiv autsajdera.

Fučovič je pao u igri, dok je Đoković zagospodario terenom. Bio je znantno smireniji nego u prvom delu igre, sveo je greške na minimum i za tek nešto više od pola sata igre dobio drugi set.

Na startu trećeg seta viđena je razmena brejkova. Ipak, vrlo brzo Novak uspostavlja kontrolu i rutinski dolazi do trijumfa.

Naredni rival mu je Alehandro Davidovič Fokina protiv koga vodi sa 2:1 u pobedama, ali je poslednji duel dobio Španac prošle godine u Monte Karlu.

ĐOKOVIĆ - FUČOVIČ 7:6, 6:0, 6:3

Treći set:

6:3 - Kraaaaj! Novak Đoković je u trećem kolu Rolan Garosa!

5:3 - Ne predaje se Fučovič i smanjuje na 5:3. Stigao je neke neverovatne udarce i vratio jedan brejk.

5:2 - Breeejk! Sjajni Novak je odigrao nekoliko fenomenalnih poena i na gem je od pobede.

4:2 - Potvrđuje Novak brejk i krupnim koracima ide ka trećem kolu.

3:2 - Breeeejk! Bilo je 30:30, a onda je Đoković na volšeban način došao do brejka tako što je demonstirao maestralnu defanzivu, vratio nekoliko neverovatnih lopti i naterao Martona na grešku. 

 

 

2:2 - Poezija Đokovića u ovom gemu koji prekida mini seriju rivala. Drop šotovima je izluđivao Fučoviča i izjednačio na 2:2.

1:2 - Drugi gem zaredom dobija Fučovič i vodi sa 2:1 u trećem setu.

1:1 - Prekida Fučovič Novakovu seriju i vraća brejk. Nekako je Đoković suviše ležerno odigrao gem i Mađar je to kaznio.

1:0 - Nastavlja Đoković tamo gde je stao u drugom setu. Pravi brejk bez izgubljenog poena i u velikom stilu otvara treći set.

Drugi set:

6:0 - Brutalni Đoković dobija drugi set bez izgubljenog gema i časti Mađara popularnim krompirom. Za razliku od dramatičnog prvog seta u drugom je viđena apsolutna dominacija našeg asa koji je na set od plasmana u treće kolo.

 

 

5:0 - Čas tenisa Novaka Đokovića koji se poigrava sa Mađarom.

4:0 - Materijalizovao je Đoković i drugi brejk! Veliku prednost ima srpski teniser.

3:0 - Novi brejk pravi Đoković. Sve ide u željenom smeru po Novaka koji sada u "džepu" ima set i dva brejka prednosti. Takođe, Novak deluje dosta mirnije u odnosu na prvi set što je još jedan dobar znak.

2:0 - Potvrđen brejk bez mnogo problema. Sve više greši Mađar.

1:0 - Breeeejk! Sjajan početak drugog seta za Novaka. Bilo je 30:30, a onda je Fučovič odservirao duplu servis grešku, zatim forhend smestio u mrežu i izgubio svoj servis.

Prvi set:

Taj-brejk:

 

 

7:2 - Koristi Novak prvu i dobija maratonski set.

6:2 - Četiri set lopte za Novaka posle lepog poena na mreži.

5:2 - Sjajan lob Đokovića za nova dva mini brejka prednosti.

4:2 - Spektakularan poen dobija Mađar. 

4:1 - Dobar poen Đokovića.

3:1 - Neveorvatno šta je Marton pogodio i vratio jedan mini brejk.

3:0 - Greši Mađar, dva mini brejka prednosti ima Novak.

2:0 - Mini brejk pravi Đoković posle divnog bekhenda.

1:0 - Divan poen Novaka.

6:6 - Imao je Novak set loptu, ali je Mađar spasio pre svega zahvaljujući dobrom servisu. Ponovo se igrao dramatičan, dug i napet gem. Idemo u taj-brejk! 

 

 

6:5 - Ni ovaj gem nije mogao da prođe bez problema. Bilo je 40:15, ali je Mađar stigao do izjednačenja. Ipak, pronalazi Novak dva dobra servisa i dobija gem za 6:5.

5:5 - Gem sa nulom za Fučoviča koji je u naletu. 

5:4 - Brejk pravi Mađar! Odolevao je Đoković sve do ovog gema, spasio ukupno osam brejk lopti, ali je onda napravio duplu servis grešku i praktično poklonio brejk Fučoviču. 

 

 

5:3 - Konačno jedan brz gem, dobija ga Fučovič i smanjuje na 5:3. Sada će Đoković servirati za set.

5:2 - Novak je opet preživeo dramu! Imao je Fučovič tri vezane brejk lopte, na prvu Đoković odigrava servis volej, kod druge pogađa neverovatnu kratku dijagonalu, da bi na trećoj sačekao grešku rivala. Za kraj gema prolomio se snažan urlik našeg tenisera. Na gem je od seta.

4:2 - Ništa novo, još jedan gem na razliku. Ali, ovoga puta nije bilo brejk lopti i Mađar smanjuje na 4:2. Vetar i dalje zadaje velike probleme igračima.

4:1 - Novi maratonski gem, najduži od početka meča. Spasio je Đoković dve vezane brejk lopte i uspeo da sačuva svoj servis. Igra Novak dosta dobro, međutim vetar mu zadaje ozbiljne probleme.

3:1 - Ponovo je Novak pretio, imao brejk loptu, ali je ritern zamalo završio u autu. Izvukao se Mađar i upisao na semafor. Đoković je u nekoliko navrata uputio ljutit pogled ka svom timu. 

 

 

3:0 - Potvrđen brejk u velikom stilu, bez izgubljenog poena.

2:0 - Breeeejk! I ovaj gem se igrao na razliku, prvu brejk loptu Novak nije iskoristio, pošto je Mađar odigrao sjajan forhend, ali je kod druge Đoković poslao bekhend na samu liniju, Fučovič pogrešio i Srbin dolazi do brejka!

1:0 - Odmah na startu maratonski gem. Bilo je 40:0, onda je Mađar odigrao divan drop šot, da bi potom Novak smeč poslao daleko u aut. Pogodio je Fučovič onda divan forhend i došao do 40:40. Ipak, nije bilo brejk lopti, pa je Novak poveo sa 1:0.

20.23 - Igrači upravo izlaze na teren.

 

 

19.25 - Prilično je vetrovito u Parizu, što bi moglo da predstavlja problem igračima.

19.10 - Sve je išlo po planu na centralnom terenu i Novakov meč će početi na vreme. Pre Đokovića i Fučoviča, Karlos Alkaraz je sa 3:1 pobedio Tara Danijela.

18.58 - Novak i Marton su se sastali četiri puta i sva četiri duela dobio je srpski teniser.

 

 

18.55 - Fučovič je na startu turnira sa 3:1 pobedio Iga Grenijea.

18.53 - Novak je na startu turnira sa 3:0 pobedio Amerikanca srpskog porekla Aleksandra Kovačevića. Ipak, mnogo više pažnje od samog duela privukao je potez Đokovića po završetku meča, kada je na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije! Stop nasilju!"

Novak Đoković piše Kosovo je srce Srbije

Printscreen

 

 

Kako su organizatori saopštili, srpski teniser neće biti kažnjen, ali ne bi smeo nešto slično da ponovi.

18.51 - Najvažnije informacije sa četvrtog dana pročitajte OVDE.

18.50 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču drugog kola Rolan Garosa u kom se sastaju Novak Đoković i Marton Fučovič. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Pariza.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading