Novak na Rolan Garosu
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

 

Svetska teniska federacija (ITF) reagovala je danas na prijavu tzv. Kosova zbog natpisa "Kosovo je Srce Srbije! Stop nasilju" koji je Novak Đoković napisao na kameri u ponedeljak i istakla da ne postoji odredba koja igračima zabranjuje političke izjave.

- Pravila za igrače na Grend slem događajima određuje pravilnik tih turnira koji primenjuju organizatori i regulatorni organi. Ne postoji odredba koja zabranjuje političke izjave - naveo je portparol ITF-a u saopštenju poslatom medijima u elektronskoj poruci.

Đoković je u ponedjeljak, 29. maja, nakon pobede u prvom kolu Rolan Garosa na kameri napisao "Kosovo je srce Srbije", u vreme pojačanih tenzija na severu KiM.

Olimpijski i teniski savez tzv.Kosova optužili su Đokovića za pogoršavanje situacije ispisivanjem poruke na kameri koja je direktno prenosila meč. ITF je saopštio da je primio pismo saveza tzv.Kosova i da je ono prosleđeno relevantnim organima u organizaciji Gren slema, ali da ne postoji odredba kojom se zabranjuju političke izjave.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Persa

31.05.2023 23:40

Nole je napisao istinu.Kosovo je.srce i dusa Srbije.Ne damo ga nikome i nikada.