Novak Đoković u prvom kolu Rolan Garosa
Foto: AP/AP Photo/Jean-Francois Badias

Treći reket sveta je posle dva i po sata igre savladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića, 6:3, 6:2, 7:6 (1) i sada ga čeka okršaj protiv Martona Fučoviča.

Po završetku meča, u razgovoru sa Aleksom Korečom, Novak je pričao i na engleskom i na francuskom. 

-Zadovoljstvo je biti ovde. Jedan od najboljih turnira. Mnogo je emocija u poslednjih 20 godina ovde. Bio sam izuzetno motivisan. Čestitam Aleksandru na borbi. Uslovi su bili teški. Bilo je vetra. Moram da ostanem pozitivan. Moraćemo da se prebacimo na engleski, pošto francuski ne znamo baš najbolje - nasmejao se Novak i nastavio.

"KOSOVO JE SRCE SRBIJE" Novak poslao moćnu poruku svom narodu posle pobede na startu Rolan Garosa

-Sećam se kada sam bio mlađi, ako želiš da igraš sa mnom, možemo da probamo (obratio se Koreči). Danas se igra jedan od najvećih turnira, osećam mnogo emocija poslednjih 20 godina ovde u Parizu i sada na ovom velikom turniru, veoma sam motivisan da igram, želim da idem do kraja. Čestitam Aleksandru, on je odličan igrač, današnji uslovi su bili prilicno teški, bilo je dosta vetra, imao sam problema da čitam igru, moram da ostanem pozitivan.

Na oduševljenje publike, prešao je na francuski.

-Prva dva gema sam igrao dobro, ali on je danas imao dosta brejk šansi, posle trećeg gema sam izgubio koncentraciju, možemo reći da je igrao na visokom nivou, ali na grend slemu smo. Iskustvo ne može da vam pomogne svaki put, fizička situacija kod mene je drugačija nego prethodnih deset godina, ali još se držim, nadam se da ću nastaviti sa ovakvim igrama - završio je Đoković uz poruku da mu je potreban profesor francuskog.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading