"IZDRŽAO SAM" Đoković nakon pobede pominjao publiku i Rafaela Nadala
Foto: AP/Tanjug/Ap

 

Đoković je danas savladao Dimitrova posle dva sata i 20 minuta rezultatom 6:3, 4:6, 6:1.

- Mogao sam da pobedim i u dva seta, jer sam imao lepu prednost i dobar forhend posle đusa kada sam promašio nakon njegovog servisa koji je on držao dobro. Publika se uključila, meni je opao nivo igre, a on je odigrao dosta bolje i posle sam prebacio momentum na svoju stranu u trećem setu i sve se završilo dobro po mene - rekao je Đoković po završetku meča.

Srpski teniser je istakao da je postao jači zbog rivalstava sa velikim igračima.

- Izdržao sam pritisak jer sam srećom u karijeri dobio više mečeva nego što sam gubio u teškim uslovima. I gubio sam godinama protiv velikih rivala i tada sam mnogo naučio, postao sam jači zbog rivalstava sa Rafaelom Nadalom, Rodžerom Federerom i Endijem Marejem. Ostao sam na kursu, verovao sam u sebe, najvažnije je pronaći formulu, ostati fizički i mentalno stabilan - istakao je Đoković.

Tanjug/Ap

 

On je naveo da je imao izazovne uslove za igru na duelu sa Dimitrovim.

- Odigrao sam na višem nivou nego na prvom meču, nema vetra, lopta slabije odskače uveče nego preko dana. Izazovni uslovi i za mene i za njega, ali to je deo podloge, deo šljake pa je i očekivano. Izgubio sam koncentraciju krajem drugog seta pa se on vratio u meč i odmah sam vratio nivo igre koji sam tražio, brejk na njegov servis i držao stvari pod kontrolom. Publika je podržavala njega u drugom setu, ali sam posle držao stvari pod kontrolom - zaključio je najbolji teniser sveta.

Đoković će u osmini finala igrati sa pobednikom meča između Britanca Kamerona Norija i Mađara Martona Fučoviča. Đoković brani titulu na turniru u glavnom gradu Italije, pošto je prošle godine u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:0, 7:6 (7:5).

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading