TO JE LUDO Alkaraz se ponovo vratio na presto, srušio Novaka na čelu teniskog karavana
Foto: AP/AP Photo/Manu Fernandez

On će 22. maja, tačno na rođendan Novaka Đokovića, ponovo preuzeti čelnu poziciju, što znači da će i na Rolan Garos doći kao prvi nosilac.

Posle pobede nad Albertom Ramosom, 6:4, 6:1, Alkarasa su pitali kako se oseća zbog povratka na prvu poziciju. 

-Sjajna je stvar biti prvi nosilac na grend slemu, posebno na Rolan Garosu. To je nešto ludo, nisamo mogao to da sanjam pre nekoliko godina. Ipak, za mene to ne menja mnogo, da li sam prvi ili drugi nosilac. Koncentrišem se na turnir, na svoju igru. To je nešto o čemu neću misliti - rekao je teniser iz Mursije.

UDARIĆE SRBIN NA BUGARINA Evo kada Novak i Dimitrov izlaze na megdan u Rimu

TO JE LUDO Alkaraz se ponovo vratio na presto, srušio Novaka na čelu teniskog karavana

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

 

Pobeda protiv Ramosa mu je ujedno i prva pobeda ikada na turniru u Rimu.

-Nije bilo lako. Prvo kolo na ovakvim turnirima uvek je teško, a Ramos je specijalista za šljaku. Morao sam da se adaptiram brzo, uslovi nisu bili laki, kiša je padala ceo dan. Nismo znali kada ćemo ni da li ćemo igrati. Zadovoljan sam kako sam odigrao na kraju - rekao je Alkaras.

Smatra da je mnogo napredovao u poslednje vreme. "Odrastao sam u proteklih godinu dana. Imam više iskustva. Odigrao sam velike mečeve, zreliji sam. Rekao bih da sam za godinu dana postao drugačiji igrač. Čitam igru protivnika mnogo bolje".

Na kameri kraj terena je napisao "Forca Roma", a kasnije je objasnio da prati pojedine mečeve Rome, i da jedan njegov prijatelj igra tamo (verovatno Paulo Dibala, sa kojim je tokom pandemije često razgovarao putem video linka). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading