"PLAKALI SMO, MAMA JE PALA U NESVEST" Đoković progovorio o najtraumatičnijem događaju u životu (VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/JOEL CARRETT

 

 

Najbolji svetski teniser Novak Đoković evocirao je uspomene na detinjstvo i NATO bombardovanje SR Jugoslavije 1999. godine.

Tokom gostovanja kod Grejema Besindžera i njegovom podkastu "u dubini", Nole se prisetio dešavanja iz svoje mladosti, kada je naša zemlja bila okupirana NATO agresorima.

EPA-EFE/JOEL CARRETT

 

- Baš smo hteli da ponovo zaspimo, a onda se desila ogromna eksplozija. Moja mama je vrlo brzo ustala i udarila glavom o grejalicu i pala u nesvest. Dakle, mi smo već plakali od bombi, a onda smo pritom plakali, jer mama nije reagovala, ali je moj tata bio tamo, a ti jednostavno ne znaš šta se dešava, ne znaš - rekao je Novak Đoković.

Sve se, ipak, dobro završilo.

- Srećom, moj tata je uspeo da pomogne mami da se vrati sebi, pa smo brzo pokupili svoje stvari, uzeli ono najpotrebnije i izašli. Nije bilo ulične rasvete, sve je bilo ugašeno, i bilo je toliko glasno da smo se čuli čak i ako smo se drali. Moj tata je nosio moju braću, a mama je nosila stvari, a onda sam se okliznuo i pao, pogledao sam gore i video ovaj stelt avion kako leti i ispušta stvari, a tlo se treslo - evocirao je uspomene prvi reket sveta.

Priznao je srpski as da mu je to bilo jedno od najružnijih sećanja na detinjstvo.

- Naravno, to je jedno od najtraumatičnijih iskustava koje sam doživeo u detinjstvu koje me i dan-danas prati... Kako je moguće da se velike države udruže i bombarduju tako male zemlje, bespomoćne ljude na ulici i samo unište sve? Nisam to mogao da razumem. Nema opravdanja za rat. Nema opravdanja za ubistvo nekoga, jer mu je oduzet dom - istakao je Đoković i dodao:

- Ovo je krajnja surovost. I to je mene i sve u Srbiji jako naljutilo, a ožiljci ovih emocija ovog besa i danas su prisutni u svima. Ali, radio sam na sebi i na tim emocijama, da oprostim, jer treba oprostiti. Konačno, kako možete biti podstaknuti nečim više od ljubavi? A ljubav je znak za oproštaj. I to je moja životna filozofija - podvukao je Novak Đoković u podkastu kod Grejema Besindžera.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading