NOVAK IDE U POHOD NA AMERIKU Đoković može na US Open, evo kada bi mogao da se vrati u SAD
EPA

U noći između ponedeljka i utorka saopšetno je da je kabinet Bajden-Haris doneo odluku da se od 11. maja ukida zahtev da inostrani građani koji dolaze u SAD moraju da budu vakcinisani protiv virusa korona.

Sa radošću su tu vest dočekali navijači najboljeg tenisera sveta, pošto ona znači da će Đoković moći da se takmiči na US Openu, ali i ostalim turnirima na američkom tlu. 

Na grend slemu u Njujorku je Novak poslednji put igrao 2021. Jurio je tada srpski teniser „kalendarski grend slem“, posle osvojenih Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona. Stigao je do finala, ali je poražen maksimalnim rezultatom od Danila Medvdeva.

Ipak, pamtiće taj meč protiv ruskog tenisera Đoković i po nečemu dobrom...

- Tamo sam imao najlepšu podršku tokom finala 2021. koje sam nažalost izgubio od Medvedeva, povezao sam se sa ljudima i voleo bih da se vratim – rekao je nedavno Novak.

NOVAK IDE U POHOD NA AMERIKU Đoković može na US Open, evo kada bi mogao da se vrati u SAD

Tanjug/Ap

 

NOLE MOŽE U NJUJORK Bela kuća donela konačnu odluku, Đoković će igrati na US Openu

Želja će mu biti ispunjena ove godine. Moći će prvi reket sveta da se vrati u Njujork i učestvuje na turniru koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra. Pre toga će moći da se takmiči i u Sinsinatiju, gde se masters igra od 13. avgusta.


Uslova za ulazak u Kanadu takođe više nema, pa je Novak slobodan da igra i na Rodžers kupu, koji ove godine počinje 7. avgusta.

Zbog odluke da ne primi vakcinu protiv virusa korona srpski teniser je ove godine propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, na kojima nije mogao da igra ni prošle sezone.

Prethodne godine iz istog razloga nije učestvovao ni na US Openu, kao ni na mastersima u Sinsinatiju i Montrealu. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading