ISPOVEST ĐOKOVIĆA O NAJTEŽEM TRENUTKU KARIJERE Da ovo Novak nije uradio, ne bi bio najveći svih vremena
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Na dva turnira koja je igrao na šljaci zabeležio je samo dve pobede. A ono što je najviše zabrinulo njegove navijače je otkazivanje Madrida zbog povrede lakta. 

Najbolji teniser sveta je napravio dužu pauzu posle turnira u Dubaiju, jer mu nije bilo dozvoljeno da putuje na turnire u Indijan Velsu i Majamiju. Takmičenjima se Srbin vratio u Monte Karlu, gde je izgubio u svom drugom meču od Lorenca Musetija. Već tada je imao steznik oko desnog lakta.


Potom je stigao u Banjaluku, gde je u četvrtfinalu bolji od njega bio Dušan Lajović. Imao je i tada Đoković problema sa laktom, iako je jedan trening odradio bez steznika.

A onda je stigla vest da neće igrati u Madridu. Organizatori mastersa u španskoj prestonici saopštili su ovu informaciju uz želje Novaku da se brzo oporavi.
ISPOVEST ĐOKOVIĆA O NAJTEŽEM TRENUTKU KARIJERE Da ovo Novak nije uradio, ne bi bio najveći svih vremena

AP Photo/Kamran Jebreili

 


Od tada nije bilo novih informacija o stanju u kojem je Đoković i je li povreda lakta prošlost. 

NOVO REMEK-DELO Napravljen još jedan mural posvećen Novaku Đokoviću (FOTO)

Ovakve vesti su posebno uznemirile navijače srpskog tenisera, s obzirom na to da je zbog lakta napravio i najdužu pauzu u karijeri i da je zbog te povrede morao na operaciju tokom 2018.

Teško je sve to tada palo i Novaku, koji je pokušavao da pronađe rešenje da se izbori sa problemom bez odlaska kod hirurga.

- Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstantnijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam. Tada mi je kratkoročno to pomagalo - rekao je Novak tada u intervjuu za "L'Ekip". 

ISPOVEST ĐOKOVIĆA O NAJTEŽEM TRENUTKU KARIJERE Da ovo Novak nije uradio, ne bi bio najveći svih vremena

AP Photo/Ng Han Guan

 

- Došao sam do momenta kada mi je telo reklo: 'Ok, nema više pokušaja. Ne možeš više ni da serviraš'. I otišao sam kod jednog od najboljih hirurga na svetu. Uradio je odličan posao i jako sam mu zahvalan na tome. Bio sam uplašen, ja ne volim hirurge. Nadam se da ih neću videti više nikad u životu i radim sve da tako bude. Moje telo je moj alat, moja osnova. Kao vrhunski sportista moram da se brinem o njemu kako bih bio konstantan. Tokom godina sam zbog svog tela imao mnogo uspeha i zahvalan sam na tome što sam mogao da se oporavim tako brzo posle bitnih mečeva. 

Naredni turnir na kojem bi Đoković mogao da učestvuje je masters u Rimu, koji je na programu od 10. maja. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading