TUKLI SU ME DO NESVESTI, ZVALI K***O Jelena Dokić otvorila dušu, morala da pobegne od kuće
Tanjug/Ap

Bivša australijska teniserka Jelena Dokić se zbog viška kilograma susreće sa brojnim negativnim komentarima, a ljudi na društvenim mrežama se ne libe da je zbog toga brutalno vređaju.

Jelena je odlučila da verbalnom nasilju stane na put zbog čega se obratila pratiocima na Instagramu.

- Pravi, sirovi, otvoreni i iskreni razgovori! Koji je najčešći komentar koji vidim kada je u pitanju moje telo, veličina i težina? Šta joj se desilo? Jedva je prepoznajem. Stvarno? Šta se dogodilo? Ne možete da me prepoznate?

- Preživela sam izbeglištvo dva puta, bila sam maltretirana, živela sam u porodičnom nasilju 15 godina i tučena sam do nesvesti, bila sam zlostavljana fizički i emocionalno i prvi put sam dobila batine kada sam imala 6 godina, zvali su me k***a i krava od kad sam imala 11 godina. Morala sam da pobegnem od kuće, borila sam se sa anksioznošću, depresijom, PTSP-om i traumom i umalo sam počinila samoubistvo - napisala je i dalje dodala:

 

 


- I dalje sam uspela da prođem prilično dobro, uspela sam da budem među prvih 5 na svetu kao teniserka i grend slem finalista, autor sam bestselera, komentator i govornik, ali što je najvažnije, preživela sam.

 

 

Dalje je napisala da se iza spoljašnjosti koju drugi vide krije mnogo toga.

- Dakle, dok vidite promenu težine i veličine, reći ću vam razliku između ove dve slike. Ona levo je veličine 4, nasmrt uplašena, prebijena do nesvesti, a ta izbočina na mojim cevanicama je od udaranja nogama cele noći. Ovo desno sam ja u veličini 16, sve sam to preživela i ovde se lečim od traume i napredujem. Mislim da lice na slikama govori sve.

- Uzeću veličinu 16 pre veličine 4 svakog dana ako to znači da sam srećna. Ako to znači da sam počela da jedem da bih pokušala da preživim, neka bude tako. Ali ja sam ovde, srećna sam i što je najvažnije uspela sam. Dakle, postoji odgovor, jednom zauvek. Prošla sam pakao i nazad i preživela sam i danas pokušavam da pomognem drugima. To se desilo. A za one koji još uvek ne razumeju poentu, to govori sve o vama. Lepota nije određena veličinom, lepota je imati lepo srce i dušu. Ostaviću to na ovome - napisala je Dokićeva.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Zivko

24.04.2023 11:54

I na kraju ces cuti od svojih gospodara isto sto si slusala celog svog zivota, tada ces sigurno znati da je tesko svome bez svojega.