ALKARAZ SE OPASNO PRIBLIŽIO NOVAKU Džinovski skok Lajovića
AP Photo/Manu Fernandez

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je 384. nedelju na vrhu ATP liste, ali je prednost u odnosu na Karlosa Alkaraza sada manja i iznosi 365 poena. 

Đoković je nakon šokantnog poraza u Monte Karlu eliminisan u četvrtfinalu Banjaluke od Dušana Lajovića, dok je Španac osvojio titulu u Barseloni.

Novak je prvi sa 7.135 bodova, Alkaraz ima 6.770, a od ovog ponedeljka treći na rang listi je Danil Medvedev sa 5.240. Na četvrtu poziciju pao je Kasper Rud sa 5.210 poena, a u prvih 10 više nije bilo promena. Peti je Stefanos Cicipas, šesti finalista Banjaluke Andrej Rubljov, sedmi Holger Rune, zatim slede Janik Siner, Feliks Ože-Alijasim i Tejlor Fric.

ALKARAZ SE OPASNO PRIBLIŽIO NOVAKU Džinovski skok Lajovića

Printscreen

 

 

Lajović je zahvaljujući trijumfu na Srpska Openu napredovao za čak 30 pozicija i sada je 40. teniser sveta, Miomir Kecmanović je zadržao 33. mesto, Laslo Đere je skočio za osam mesta i trenutno je 70, a od predstavnika Srbije u top 100 je još Filip Krajinović koji je sa 74. pao na 79. poziciju.

Sada sledi masters u Madridu na kom neće nastupiti Đoković, pa će izgubiti 360 bodova, jer je prošle godine igrao polufinale. Ipak, dobra stvar je što Alkaraz brani titulu, što znači da Srbin ostaje prvi i nakon mastersa u prestonici Španije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading