OVAKO JE NOVAK "RAZBIO" MIT ZVANI "VELIKA TROJKA" Isplivao dokaz o Đokovićevoj dominaciji, Federeru i Nadalu neće biti dobro zbog ovoga
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDY RAIN

Za termin "velika trojka" čuli su i oni koji ne prate pomno tenis. Međutim, da li je zapravo reč o jednom velikom mitu, imajući u vidu dominaciju Novaka Đokovića u odnosu na Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Đoković je ovog ponedeljka proslavio 382. sedmicu na vrhu ATP liste (ubedljivo najviše u istoriji tenisa), a dominaciju je započeo četvrtog jula 2011. godine.

Novak je u finalu Vimbldona podigao trofej tako što je pobedio Nadala u četiri seta, ali i obezbedio prvo mesto na svetu po prvi put u karijeri.

To je bila jedna od najdominantnijih sezona jednog tenisera u istoriji, jer je podigao 10 trofeja. Tri na grend slem turnirima (Australijan open, Vimbldon i US open) i pet na mastersima (Indijan Vels, Majami, Madrid, Rim i Rodžers kup).

 

 

Od tog momenta je Đoković osvojio 21 od 22 grend slem titule, sakupio je 33 mastersa i pet pehara sa ATP finala.

Sedam puta je završio godinu kao najbolji na svetu.

Istovremeno su zajedno Rafael Nadal i Rodžer Federer osvojili 17 grend slem titula, te 29 masters trofeja. Nadal je osvojio 13 grend slem titula, Federer četiri, Španac je podigao 18 mastersa, a Švajcarac 11.

Federer je jednom osvojio Završni masters.

Tri puta su završili sezonu na prvom mestu, a proveli su na vrhu kombinovano 139 sedmica.

Nije ovo era "velike trojke", ovo je era Novaka Đokovića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading