HRVATI POMEŠALI LONČIĆE Poredili Modrića i Đokovića, pa pronašli jednu stvar u kojoj je Luka bolji od Novaka
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Komšije su tako došle na ideju, tačnije "Večernji list" da uporede jednog od najvećih svetskih fudbalera Luku Modrića sa najboljim teniserom na planeti Novakom Đokovićem.

Austor teksta kreće sa pohvalama na račun Srbina i Hrvata.

- Radi se o dvojici najpopularnijih sportista u regionu sa bezbroj osvojenih trofeja u bogatoj karijeri. Hrvatski kapiten Luka Modrić i srpski teniser Novak Đoković najpopularniji su sportisti na ovim prostorima, obojica imaju nezaboravne karijere, svaki u svom sportu. Ne treba puno reči trošiti o Modriću koji je s reprezentacijom osvojio dve svjetske medalje, dok je u dresu Reala uzeo sve što se u klupskom fudbalu može osvojiti. S druge strane, Đoković je već godinama ponajbolji svetski teniser koji je oborio rekord Rodžera Federera po broju gren slamova - kreće teskt na "Večernjem listu".

Sledeća stavaka su zarade.

- Što se tiče zarade tokom cele karijere, Modrić i Nole zaradili su pravo bogatstvo, kao neka država. U Modrićevom slučaju, izašla je procena da je tokom fudbalske karijere zaradio oko 150 miliona američkih dolara bruto, najviše kao igrač Reala u kojem traje najduže, sa statusom klupske legende koji je stekao od leta 2012. do danas. Sa svojim zaradama samo od turnira, Đoković je u izabranom društvu jer je već uspeo premašiti zarađenih 150 milona dolara, sa trenutnim podatkom koji govori i nešto više od 167 milionaa dolara zarađenog novca od tenisa. Naravno, tu ne ubrajamo sponzorske ugovor koji ne nedostaju što se tiče obojice slavnih sportista.

UMETNOST TRGOVINE Kupiš kartu da gledaš Novaka, uz to dobiješ automobil

A Hrvati kao Hrvati, pronašli su nešto i gde je Luka bolji od Novaka.

- Modrić je puno bolji kada se govori o društvenim mrežama, Modrić je po broju ljudi koji ga prate ispred Đokovića ako se pogledaju podaci sa Instagrama i Fejsbuka, sa svojih 29.6 miliona prema Đokovićevih 12.5 miliona na Instagramu, a 22 milona u odnosu na 10 milionna na Fejsbuku. Što se tiče Tvitera, Đoković je tu u prednosti u odnosu na našeg Luku, ima ih 9.2 miliona u odnosu na Modrićevih 4.5 miliona - završili bi Hrvati analizu.

HRVATI POMEŠALI LONČIĆE Poredili Modrića i Đokovića, pa pronašli jednu stvar u kojoj je Luka bolji od Novaka

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

 

 

Hrvati uzdižu svog asa, ali iskreno, teško je porediti Novaka i Modrića. Novak je ipak najbolji svih vremena u svom sportu, dok Luka nije ni blizu takvom dostignuću.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading