SRBIN SE VRATIO NA PRESTO Slavna revolucija Novaka Đokovića
Foto: AP/AP/John Walton

Za više od 15 godina koliko traje karijera Novaka Đokovića svašta smo videli. Najveće titule, pobede posle antologijskih preokreta, bolne poraze, povrede, pa čak i diskvalifikiaciju i deportaciju. 

I taman kada se pomislilo da više nema šta bi nas moglo iznenaditi kada je Đoković u pitanju, on nas demantuje.

Naime, Novak se vratio na prvo mesto ATP liste uprkos zabrani da učestvuje na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju!

Prošle godine je Srbin deportovan iz Australije, ove je osvojio Australijan open i opet postao prvi reket sveta. Nisu mu dozovolili da uđe u Ameriku, nema problema, Đoković je opet prvi. 

SRBIN SE VRATIO NA PRESTO Slavna revolucija Novaka Đokovića

Foto: AP Ng Han Guan

 

 

Naravoučenije - Novak Đoković je neuništiv! Protivnici na terenu mu odavno nisu najveća pretnja. Novak igra i protiv onih koji menjaju pravila kako vetar dune, onih koji igraju prljavo i ne biraju sredstva da ga zaustave, a on im opet riternira kao Rodžeru Federeru na US openu i Vimbldonu.

Baš na tom Vimbldonu prošle godine su mu oduzeli bodove. Te famozne 2022. nije igrao ni na Australijan openu ni na US openu. A, kada se pogleda ATP lista opet pored broja 1 piše Novak Đoković!

Alkaraz je osvojio Indijan Vels i postao svetski broj jedan, da bi onda u Majamiju u polufinalu izgubio od Janika Sinera i kralj se vratio na presto, bez da uđe u rat.

Baš kao u Engleskoj 1688. godine, dogodila se "Slavna revolucija", kada je kralj Džejms I pobegao u Francusku, a na presto došao Viljem III Oranski. Smena na prestolu završena je bez krvi, pa je ceo događaj nazvan Slavna revolucija.

Nisu mogli da ga zaustave kada nije igrao, šta će tek sada biti kada krene da igra i kada su mu ukinute zabrane...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading