"NOVAČE, IMAMO PROBLEM" Alkaraz ozbiljno preti Đokoviću
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Španac Karlos Alkaraz iako ima samo 19 godina, nije samo budućnost tenisa, ona je njegova sadašnjost.

Iako je zbog povrede propustio Australijan open, po povratku na teren pruža izvanredne rezultate i igra fenomenalno.

Prošle godine je osvojio US open, postao prvi reket sveta. Mnogi o tome sanjaju, ali on je to uradio već na početku karijere i nema nikakve dileme da tu ne želi da se zaustavi. Naprotiv, kako je krenuo, već sada ističe kandidaturu da jednog dana uđe u konkurenciju za najvećeg svih vremena!

AP Photo/Wilfredo Lee

 

 

Zvuči suludo možda na prvu loptu, preambiciozno, ali način na koji Alkaraz igra je zaista zadivljujuć. Neverovatno kako se prilagođava protivniku, kako čita igru, napada iz svih pozicija, u defanzivi je spektakularan, psihološki stabilan, ima jako malo oscilacija.

Svojevremeno je Toni Nadal, dok je posmatrao Noletov trening kada je bio na početku karijere, svom nećaku Rafaelu rekao: "Rafa, imamo problem, zove se Novak Đoković".

Sada to može da važi za prvog tenisera sveta: "Novače, imamo problem, zove se Karlos Alkaraz".

Đoković i Alkaraz su se sastali samo jednom. Bilo je to sedmog maja prošle godine u polufinalu Madrida, kada je Karlitos slavio posle velike borbe u tri seta.

AP Photo/Manu Fernandez

 

 

Deluje da zna da se nosi sa pritiskom i da mu to što sada kao favorit ulazi u mečeve ne predstavlja preveliko breme. Drugo pitanje se postavlja - da li će njegovo telo biti u stanju da na duge staze podnese ovakav tempo i stil igre koji iziskuje ogromne fizičke napore?

To zapravo deluje kao jedini Alkarazov problem i postoji sumnja da će ga telo "izdati". 

Sve druge preduslove da postane jedan od najvećih ikada, Alkaraz poseduje. 

Novak i Nadal u svojim vitrinama imaju po 22 grend slem pehara. Deluje da je taj rekord nedostižan i da niko neće biti ni blizu Đokoviću i Rafi. 

Ipak, ko sme da se kladi protiv Karlosa Alkaraza?

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading