NOVA DRAMA U SVETU SPORTA Teniserka iz Ukrajine tvrdi da je potpuno ponižena
EPA

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) je preporučio sportskim organizacijama da dozvoli Rusima i Belorusima da nastupaju, ali kao neutralni sportisti.

- Mnogo toga je rečeno, ali moram istaći ono što nismo iznosili u javnost, a to je da se od prošle godine borimo za izbacivanje Rusa i Belorusa iz našeg sporta. Nažalost, mi nismo nezavisni igrači i praktično sve zavisi od WTA i ATP pa nemamo mnogo moći - rekla je Kostjuk.

Predsednik MOK Tomas Bah je iskoristio upravo Kostjuk kao primer zbog njenog odbijanja da se rukuje na Ruskinjom Varvarom Gračevom na nedavnom turniru, kao primer sportista koji se takmiče uz otpor.

MRŽNJA U SVETU TENISA Ništa od rukovanja: Momenat koji su svi čekali, samo je skrenula (VIDEO)

- Imamo sistem rangiranja u sportu i ako bih ja odbila da igram protiv Ruskinja i Beloruskinja, gubila bih poene i moja bi karijera praktično bila gotova. Pričali smo sa organizacijom o ovoj temi, da nećemo učestvovati na turnirima sa njima jer je to preporuka našeg saveza, kao u svim drugim sportovima. Njihov odgovor je bio da će nam zamrznuti renking i kada se rat završi možemo se vratiti takmičenju. To je smešno čuti i osećamo se izuzetno diskriminisano cele ove godine od raznih organizacija, uključujući WTA, ITF i tako dalje - kaže Ukrajinka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading