BIO TOP 10 IGRAČ, IGRAO POLUFINALE AUSTRALIJAN OPENA PROTIV NOVAKA, PA UPAO U DEPRESIJU Strašna ispovest Francuza: Bio sam okružen ljudima koji umiru
Foto: EPA/EPA-EFE/LUKAS COCH

Francuski teniser Luka Puj, bio je jedan od igrača kojem se predviđala blistava karijera.

Bio je deseti na svetu, igrao polufinale Australijan opena protiv Novaka Đokovića 2019. godine (što mu je ujedno i najveći uspeh na nekom grend slemu), ali je onda nakon borbe sa povredama, alkoholom i depresijom završio na 459. mestu na ATP listi.

U razgovoru za "Ekip" otvorio je dušu o tome kroz šta je prošao u proteklom periodu.

- Dve nedelje bio sam u bolnici u Nicu u hiperbaričnoj komori kako bi mi to pomoglo da mi rana zaraste brže. Bio sam okružen bolesnim ljudima, koji umiru, koji su u terminalnoj fazi kancera, a ja sam tamo bio zbog slomljenog rebra. To može da pomogne da stavite stvari u perspektivu, ali mene je to dotuklo - priznaje Puj.

Kaže da je postajao sve negativniji.

- Otkrio sam svoju tamnu stranu i upao sam u depresiju koja me je posle Rolan Garosa, Vimbldona dovela do toga da spavam svega sat vremena i da počnem da pijem. Nisam mogao oka da sklopim. Bio sam sa trenerom Feliksom Mantiljom. Ušao sam u sobu i počeo da gledam u plafon. Tonuo sam u nešto užasno. Svakog jutra, Feliks bi me pitao, 'ti ne spavaš?'. 'Da, da, imam alargije, na grinje, na polen, travu'. Lagao sam ga. Zatvarao sam se u sebe, nisam nikom pričao. Jer nisam od onih momaka koji mnogo govore. Na trening sam stizao iscrpljen, što je bilo iritirajuće. Bio sam u lošoj fazi. I doneo sam odluku da prestanem. Inače bih se našao u bolnici Sveta Ana, među ludacima - zaključio je Puj.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading