DUCI UTIŠAO AMERIKANCE, IGRAĆE ZA NOVAKA Lajović pobedio domaćeg igrača, sledi okršaj sa najboljim na svetu u Majamiju
Foto: AP/AP Photo/Jim Rassol

Srpski teniser Dušan Lajović nastavio je sa sjajnim igrama u Majamiju! Nakon što je savladao nekadašnjeg najboljeg igrača sveta Endija Mareja, sada je bio bolji od domaćeg tenisera Maksima Kresija! U neizvesnom meču na kraju je u taj-brejku drugog seta došao do pobede 6:4, 7:6. 

Nakon sigurnog početka sa obe strane u finišu prvog seta je Lajović uspeo da dođe do brejka i uspeo je da povede, da bi u drugom setu odmah na startu izgubio gem na svoj servis. Nije se predavao i uspeo je u devetom gemu drugog seta da vrati brejk i izbori dodatni gem. Na kraju je u taj-brejku pregazio 30. nosioca turnira sa 7:2 i prošao u treće kolo turnira na Floridi.  

SRBINU PRIPAO MARATON U MAJAMIJU Kecmanović posle drame srušio Francuza

A tamo ga čeka Karlos Alkaraz! Prvi na ATP listi je bio slobodan u prvom kolu, a zatim je rutinski savladao Argentinca Fakunda Banjisa 6:0,6:2 i tako zakazao duel sa Srbinom. Prvu prepreku je prešao, ali ako želi da ostane na vrhu ATP liste ispred Novaka Đokovića, moraće da ide do kraja i nakon Indijan Velsa uzme titulu i u Majamiju. 

Što se tiče Lajovića, on ovom pobedom sebi garantuje dalji napradek na ATP listi. On je nedelju počeo kao 76. na ATP listi, a trenutno drži 67. mesto nakon dobrih igara na Floridi.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading