ĐOKOVIĆ GRADI IMPERIJU Novak ulaže ogroman novac u jedan od najmoćnijih gradova na svetu
Foto: AP/AP Photo/Kamran Jebreili

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je na (ne)planiranom odmoru, s obzirom na to da mu je zabranjeno da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pa je slobodno vreme iskoristio za poslovno putovanje u Dubai.

Novak je tom prilikom dao opširan intervju za "CNN" u kome je govorio o karijeri, planovima na terenu ali i van njega.

- Sjajno je videti vas, kao i uvek, Vaše visočanstvo šeiče Hamdane. Srećno vama i vašem timu na "vladinim igrama", sledeće godine računajte na mene - rekao je tada Novak uz fotografiju sa šeikom Dubaija, gde je bio i šeik Kalfan Belhoul, generalni direktor Fondacije Dubaija budućnosti.

Nagoveštavale su fotografije da se radi o poslovnim sastancima što je nešto kasnije potvrdio i Đoković.

ĐOKOVIĆ GRADI IMPERIJU Novak ulaže ogroman novac u jedan od najmoćnijih gradova na svetu

EPA

 

Đokovićeva ideja je da investira u start-apove, jer uživa u procesu izgradnje nečega iz temelja.

- Naučio sam mnogo lekcija iz tog iskustva, i volim uzbuđenje da napravim nešto od nule i da to zaista radim od početka. Mogu da povučem paralelu sa svojim životom i svojom karijerom sa ovim procesom izgradnje pojedinca, vozila ili biznisa projekta, uzimajući u obzir sve korake, a zatim kada vidiš kako se to ostvaruje je nešto zaista uzbudljivo - naveo je drugi reket planete.

Đoković je oformio poslovni tim koji će se baviti investiranjem u UAE i primarna baza će biti Dubai. Nema sumnje da će to biti sigurno jedna velika poslovna imprerija.

- Dok razgovaramo, moj poslovni tim razmatra različite lokacije za uspostavljanje fonda preduzetničkog kapitala. Kao što sam rekao, a Dubai je verovatno prioritet u tome. Dubai je veoma važan za mene kao tenisera. Koristio sam Dubai kao bazu za treninge, kao turističku destinaciju, a sada želim da istražim mogućnost da Dubai bude mesto poslovnih investicija - objasnio je Novak.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading