EKSPRESAN POVRATAK NA TRON Evo šta je uslov da bi Novak ponovo bio broj jedan već početkom aprila
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Ali, ukoliko Španac želi da ostane na istoj, moraće da odbrani titulu na mastersu u Majamiju, inače će se Novak ponovo popeti na teniski presto. 

Svi znamo da bi španski igrač dosta teže došao do prvog mesta da je Novaku omogućeno da se takmiči na mastersima u Sjedinjenim američkim državama. 

Dok ne počne sezona na šljaci, Alkaraz mora da osvoji i drugi masters u sezoni da bi ostao na prvoj poziciji. 

Drugog aprila se igra finale, ako Španac u toj misiji ne uspe, od trećeg aprila će Novak biti ponovo na teniskom Olimpu. 

JAKE REČI Trener isprozivao Medvedeva: Pitaću ga da li se plaši Tajsona Alkaraza

EKSPRESAN POVRATAK NA TRON Evo šta je uslov da bi Novak ponovo bio broj jedan već početkom aprila

AP Photo/Manu Fernandez

 

Što se tiče mastersa u Majamiju, Alkaraz je slobodan u prvom kolu, a u drugom će za protivnika imati  Argentinca Fakunda Banjisa ili kvalifikanta. Ako bi stigao do osmine finala, tu bi ga sačekali Tomi Pol ili Alehandro Davidovič Fokina. Potencijalni rivali u četvrtfinali su mu Holger Rune, Tejlor Fric ili Denis Šapovalov. Što se tiče polufinala, tu je Kasper Rud, Janik Siner, Aleksandar Zverev ili Andrej Rubljov. Pre finala ne bi mogao da igra protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa, Matea Beretinija... koji se nalaze u drugom delu žreba. 

- Sjajan je osećaj biti broj jedan, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ukoliko želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti - istakao je Alkaraz. 

Srpski teniser je potvrdio da će učestvovati na mastersu u Monte Karlu, koji se igra od 8. do 16. aprila, a posle toga ga čeka učešće i na "Srpska Open-u" od 17. do 23. aprila. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading