POZNATE FINALISTKINJE Za pehar u Indijan Velsu boriće se Ribakina i Sabalenka
Tanjug/Ap

Ribakina je u polufinalu eliminisala najbolju teniserku sveta Igu Švjontek i to ekspresnom pobedom u dva seta. Meč je trajao samo 77 minuta, a zevršen je rezultatom 6:2, 6:2.

Ribakina je u prvom setu napravila dva brejka i kada je trebalo igrala odlično da spasi dve brejk lopte sa kojima se suočila u petom gemu.

U drugom setu je Ribakina dominirala terenom. Povela je 5:0 uz dva brejka i na 5:2 servirala za meč. Švjontek se malo razbudila, spasila je dve meč lopte i vratila jedan brejk, ali je već u sledećem morala da čestita boljoj od sebe.

U prvom polufinalnom meču Sabalenka je bila bolja od Marije Sakari i pobedu je upisala za svega sat i 25 minuta u dva seta – 6:2, 6:3.

ZBOG TOGA JE NOVAK TU GDE JESTE Alkaraz otkrio šta ga inspiriše kod Đokovića

Prva je Sabalenka došla do brejka u prvom setu, ali je Sakari odmah uzvratila. Sabalenka je nakon toga, uz nova dva brejka, vezala tri osvojena gema i tako zaključila prvi deo meča. Sakari je uspela da spasi dve set lopte, ali je treća bila srećna za Beloruskinju.

Sabalenka je nastavila niz i u drugom setu, povela je 2:0, ali je Skarai na brejk odgovorila brejkom. Imala je Grkinja priliku i da preokren situaciju u ovom delu meča, ali je Sabalenka spasila brejk loptu u petom gemu i u narednom došla do nove prednosti koja se pokazala kao presudna.

Ribakina i Sabalenka do sada su odigrale četiri meča, i svaki put je kao pobednica izlazila Sabalenka. Sabalenka igra za titulu broj 13 u karijeri, a Ribakina će pokušati da podigne četvrti pehar. 

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading