NOLETU OPET VEZUJU RUKE Đoković ne može da osvaja bodove, evo ko može da mu uzme prvo mesto
Foto: AP/AP Photo/Kamran Jebreili

Đoković ne može da uđe u SAD kao neamerički državljanin koji nije vakcinisan protiv korona virusa i ta zabrana će ostati na snazi sve do 11. maja, što znači da će Indijan Vels i Majami biti i jedini turniri u SAD koje neće igrati jer je US Open na programu krajem avgusta.

Trenutna situacija kaže da je Novak Đoković prvoplasirani  na ATP listi sa 7.160 bodova i neće gubiti ništa tokom marta jer - nije ni igrao prošlog marta - tako da iza njega ostaju Karlos Alkaraz (6.780), Stefanos Cicipas (5.805) i Kasper Rud (5.560), dok su sa daleko manjim učinkom Tejlor Fric, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Rafael Nadal i Feliks Ože-Alijasim.

KAKVA ŠTETA Novak doneo odluku da se povuče, ispunio je obećanje

Šansu da obiđu Novaka Đokovića u martu imaju samo Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, a računica je krajnje "jednostavna za njih". Potreban im je takozvani "Sanšajn dabl", odnosno moraju da osvoje oba turnira da bi ga preskočili, odnosno da dobiju 12 mečeva u nizu u dve nedelje, što je vrlo teško.

Inače, samo sedam tenisera u istoriji je uspelo ovo da uradi, a među njima je i Novak Đoković kome je to pošlo za ruko četiri puta. Prvi put 2011. godine, pa onda još tri puta zaredom od 2014. do 2016.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading