NOVAK ODBIJEN, ALI... Amerika se digla zbog Đokovića, sve oči uprte u Bajdena
Foto: EPA/EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković završio je učešće na turniru u Dubaiju, pošto je u polufinalu izgubio od Danila Medvedeva i sada čeka vesti iz Sjedinjenih Američkih Država.

Kako stvari stoje, Novak će i ove godine propustiti masterse u Indijan Velsu i Majamiju. Đoković je zatražio od američkih vlasti posebno izuzeće od pravila o vakcinaciji kako bi ušao u Ameriku, ali za sada nema dozvolu za tako nešto.

Kako je na svom Tviter profilu otkrio senator sa Floride Rik Skot, državna bezbednost odbila je zahtev srpskog tenisera! Sada je pred Novakom samo jedna opcija - da ga "pomiluje" američki predsednik Džo Bajden i da nakon njegove intervencije dobije mogućnost da otputuje u SAD.

 

 

Teniska javnost u Americi vrši pritisak na Bajdena. Organizatori turnira su voljni da Đoković zaigra, a čak je i US open stao na stranu srpskog tenisera.

Inače, Novakov nastup na jesenjoj turneji po SAD nije pod znakom pitanja, jer su najave da će u maju biti ukinute sve provere kada je reč o vakcinisanim i nevakcinisanim osobama koje žele da uđu u SAD.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading