NOVAKA ĆE TEK MRZETI POSLE OVIH REČI Đoković digao glas, hoće da menja tenis iz korena
Foto: EPA/EPA

Novak želi da promeni sistem.

- Imamo hiljade, desetine hiljada igrača koji se takmiče širom sveta. Nažalost, samo 400 do 500, i muškaraca i žena, singl, dubl, mešovito, živi od ovog sporta. To je nešto o čemu mislim da malo ljudi priča, ali osećam da je važno da se uvek podsetimo da smo, prema nekim statistikama, treći ili četvrti najgledaniji sport na svetu.

SRAMAN NAPAD NA NOVAKA Poznata teniserka uvredila Đokovića, a evo i zbog čega

Nastavio je u istom ritmu.

- Tenis gleda 1,3 milijarde ljudi, a mi ne možemo da imamo više od 400-500 koji žive od njega. Mislim da to moramo da uzmemo u obzir i razmislimo o tome da li ovom sportu ide sjajno ili ne. Podele definitivno nisu nešto što PTPA zastupa. Mi želimo da se ujedinimo, želimo više da predstavljamo glasove igrača koji se inače ne čuju, sa kojima nemate priliku da razgovarate ili ih vidite. Moramo da uradimo bolji posao, moramo da napravimo bolji sistem da nižerazredni igrači zarađuju za život. Barem da se oporave - jasan je Novak.

Iskren je bio Đoković, ostaje da se vidi kakve će reakcije izazvati ove njegove reči. I sada je jasno da Srbin nije milljenik ATP-a, a tek posle ovoga...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading