DA LI JE ON NAŠ NOVI NOVAK ĐOKOVIĆ? Velika nada srpskog tenisa za Alo! otkriva: Sanjam o tituli na Australijan openu i vidim sebe na teniskom tronu
Foto: Printscreen/Zoran Ludoški/Facebook

Zoran Ludoški će u junu postati punoletan, a nedavno se vratio sa juniorskog Australijan opena gde je stigao do drugog kola. U prvoj rundi je savladao domaćeg predstavnika Zakarija Vilalu (7:5, 7:5), da bi ga u drugom kolu zaustavio Bugarin Adrijan Dženev u dva tesna seta.

Kakvi su mu utisci sa prvog grend slema u karijeri? Kako je zavoleo tenis? Gde vidi sebe na kraju sezone, a gde za pet godina? O kom trofeju mašta? Na ova, ali i brojna druga pitanja, Zoran je odgovorio za naš sajt.

Kakva iskustva nosiš sa Australijan opena?

- Odmah po dolasku iz Australije počeo sam da treniram na šljaci i pripremam se za naredne turnire. Sezona na betonu je za mene prošla. Rezultatski, moglo je da bude mnogo bolje. Nisam pokazao sve što sam znao. Nekako sam mnogo bolje igrao na sparinzima, nego što sam odigrao ta dva meča na Australijan openu. Ušao sam stisnuto u oba duela, servis mi nije išao, nisam iskoristio šanse koje sam imao... Nisam odigrao ni 50% svog tenisa što mogu da odigram. Ali, van ta dva meča, sve je bilo prelepo. Oduševio me ceo Melburn park i za mene je ovo najlepši grend slem - počinje Ludoški priču za Alo!

 

 

Bilo je dosta srpskih navijača u Australiji, da li su gledali i tvoje mečeve?

- Baš je bilo mnogo Srba, koji kad ne igra Nole dođu da podrže ostale naše igrače i nas juniore, pa su tako bili i na mojim mečevima. Mada, više sam imao pritisak zbog toga. Bolje da nisam imao podršku, da su svi navijali za mog protivnika nego za mene (smeh) - kaže 17-godišnji momak rođen u Zrenjaninu.

Drugari mu priredili doček

Po dolasku iz Australije Zorana su dočekali najbolji drugari i priredili mu iznenađenje. Pripremili su mu poklon i tortu na kojoj je pisalo „Za nas si najbolji“.

Neposredno pred intervju, Zoran je Novakovim terenima u Beogradu sparingovao sa Laslom Đereom.

Da li ti stariji srpski teniseri daju savete?

- Najviše komuniciram i treniram sa Lacijem (Laslo Đere), dok sa drugim srpskim teniserima još nisam trenirao - veli Ludoški.

U petak putuješ u Kairo, gde ćeš igrati na dva turnira. Šta očekuješ?

- Igram dva turnira, ITF juniorski turniri, prva kategorija je prvi turnir i A kategorija je druga nedelja, drugi turnir. Pre svega, nadam se da ću pokazati sve što znam, da odigram svoj najbolji tenis i ako to budem uradio doći će i dobar rezultat - objašnjava novi biser srpskog tenisa.

Porodica snosi finansijske troškove

Zoranova najveća podrška je porodica koja snosi finansijske troškove, jer sponzora još nema. Upravo će sa majkom Vesnom ići na predstojeće turnire u Egiptu.

Na čemu ti se zasniva igra, koji ti je najjači udarac?

- Na šljaci mi je dosta bolji forhend. Bekhend mi je malo ravniji i nije baš najbolji za šljaku, ali ne grešim mnogo iz tog udarca. Servis mi je dosta dobar, dok bi mogao da poradim na riternu. Naravno, na svemu imam još dosta prostor za napredak. Na svakom turniru igram dubl, pošto mi mnogo znači za bodove, ali mi ne leži baš najbolje, mada posle tih mečeva igram mnogo bolje voleje - realan je Zoran.

Kako prihvataš poraz?

- Iz poraza se trudim da uvek izvučem ono najbolje, šta sam dobro, a šta loše uradio. Čak i u mečevima koje izgubim, gledam šta sam u njima dobro uradio, gde mogu da napredujem, tako da uvek nešto pozitivno može da se izvuče iz poraza - kaže 54. junior sveta.

Otkud ljubav prema tenisu?

- Prvo sam od pete do šeste godine trenirao fudbal, a onda je Nole postao najbolji na svetu, 2011. godine na Vimbldonu. Gledao sam ga tad i zbog njega sam zavoleo tenis i počeo da ga igram, jer sam hteo da budem kao on. Sa šest i po godina sam počeo da treniram tenis - otkriva Ludoški.

Novak je sa šest godina od kartona pravio pehar Vimbldona i maštao o toj tituli. O kom trofeju ti sanjaš?

- Voleo bih da osvojim Australijan open. To mi je najlepši grend slem. Naravno, voleo bih da osvojim i sve ostale, ali mi je prvi grend slem najdraži - ističe mladi Zrenjaninac.

DA LI JE ON NAŠ NOVI NOVAK ĐOKOVIĆ? Velika nada srpskog tenisa za Alo! otkriva: Sanjam o tituli na Australijan openu i vidim sebe na teniskom tronu

 

 

 

Protiv koga bi voleo da igraš?

- Voleo bih da igram protiv Novaka, a protiv ostalih, nekako sve mi je jedno. Posle Noleta su mi svi podjednaki igrači - poručuje najbolji srpski teniser u kategoriji juniora.

Gde vidiš sebe na kraju ove sezone, a gde za pet, deset godina?

- Na kraju ove sezone bih voleo da vidim sebe u Top 10 igrača na juniorskoj rang listi i da prikupim što više ATP bodova. Za pet, deset godina nadam se da ću biti prvi igrač sveta - optimista je Zoran Ludoški.

Svestan je mladi Zoran Ludoški da je put do trona dug i nimalo lak. Ali, kao što reče Novak Đoković posle titule na Australijan openu "Deco, sanjajte veliko, sve je moguće, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove, nebitno odakle dolazite. Mislim da to što ste u većem minusu i što vam je teže, da time postajete snažniji. Sanjajte veliko zato što možete da uspete".

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading