NOVAK NIJE RATNI ZLOČINAC Srbi na Kosovu besni zbog vandalskog čina, Đokovićev mural je simbol slobode (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen Youtube

Danas su učenici lokalne osnovne škole i gimnazije, zajedno sa nastavnicima i drugim srpskim žiteljima Orahovca, organizovali akciju kako bi očistili mural sa likom najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

Podsetimo, jutros se na Kosovu i Metohiji dogodio huliganski pir, pošto je mural posvećen najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću vandalski oskrnavljen.

Član Privremenog organa opštine Orahovac Marko Stašić rekao je da Novak Đoković nije ratni zločinac, i da je čitav slučaj prijavljen policiji.

- Ovo je samo još jedan od incidenata u nizu, napad na Srbe, od pucnjave, krađe, ne znam šta više. Imali smo i pljačke u selu, dolazila je policija ali ništa nije rešeno. Slučaj smo prijavili policiji, kamere postoje, ali ne očekujemo da išta bude rešeno. Ne vidim razlog kome nekome smeta sportisa koji je najbolji u svetu ,on nije ratni zločinac, nekome smeta što je o prvi u svetu i što je Srbin - kazao je Stašić za "kosovo-online.com".

Meštanka Orahovca Olivera Radić ističe da uništen mural kako za meštane tako i za omladinu u selu predstavlja simbol slobode.

- Novak je pobedio za sve nas. Novak je sportista, nije političar, ne bi trebalo da nikoga vrđa. On je naš simbol ovde, deca ga vole, navijamo za njega. Ovaj mural nam je bio simbol slobode. Oni koji su ga uništili, pokušali da unište taj san o oslobodi, ali nee uspeti. Mi ćemo mural očistiti i on će zablistati na istom mestu gde jeste - kazala je Olivera.

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading