SRPSKA TENISERKA ZAROBLJENA U TURSKOJ Otišla na turnir po titulu, a zadesio je zemljotres
Foto: Printscreen/Printscreen Instagram

Tursku su pogodili razorni zemljotresi koji su udarili nekoliko puta, prvo na jugu zemlje kod granice sa Sirijom, a potom i u Istanbulu. Brojni sportisti su se našli u centru tragičnih dešavanja, a među njima je bila i 22-godišnja srpska teniserka Elena Milovanović.

Članica akademije "Novak Đoković" trebalo je da nastupi u drugom kolu turnira u Antaliji, a na kraju je ostala zarobljena jer su svi letovi otkazani. Ona je za "Sputnjik" otkrila detalje svoje drame.  

-Svi smo uplašeni, svi letovi su otkazani ne možemo da odemo odavde. Naši roditelji se brinu, ja sam ovde sama, sama putujem na turnire, držimo se zajedno pogotovo mi sa Balkana. Nemamo nikakvu informaciju što se tiče letova za povratak, na čekanju smo i jedina titula koju želim je da dođem kući živa i zdrava - rekla je Elena za "Sputnjik". 

NADAL (NE) RAZMIŠLJA O PENZIJI Stric Toni otkrio: Rafa se spema za borbu sa Novakom

Ona je istakla da o takmičenju i ne razmišlja i da je najbitnije da su svi zdravi i nepovređeni, a kako je Antalija vrlo popularna sportska destinacija sa njom u hotelu se našlo mnogo sportskih ekipa.

-Strašno je za sve učesnike, njihove porodice su u opasnosti, srećom najjači potresi su bili noćas dok smo spavali pa mi nismo osetili. Hotel je prepun fudbalskih i odbojkaških timova koji su na pripremama, ne mogu da zamislim kroz šta prolaze njihove porodice - dodala je Elena i istakla da samo želi da više ne bude podrhtavanja tla:

-Pokušavam da budem zahvalna što sam živa i zdrava, koliko god je moguće u ovakvoj situaciji. Pokušavam da prihvatim da je tako kako jeste, koliko god bilo tužno. Hvala Bogu da smo mi dobro i da možemo da se nadamo svojim kućama i porodicama. Samo da ne bude više potresa - zaključila je Elena Milovanović javljanje za Sputnjik iz Turske.

Elena Milovanović ima 23 godine, sada je 813. na VTA listi, a nastupala je za Srbiju u Fed kupu. Ona nastavllja da čeka povratak u Srbiju, dok spasioci širom Turske pokušavaju da izvuku brojne zarobljene sportiste ispod ruševina. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading