NADAL (NE) RAZMIŠLJA O PENZIJI Stric Toni otkrio: Rafa se spema za borbu sa Novakom
AP/Christophe Ena

Rafael Nadal ima jako težak početak sezone. Na Australijan openu eliminisan je već u drugom kolu, a muči ga i povreda, pa su mnogi mišljenja da bi ove gdine mogao da završi karijeru.

Ipak, njegov nekadašnji trener i stric Toni Nadal ne misli tako.

- On zna da je njegova karijera, šta god uradio odsad pa nadalje, bila sjajna. Trenutno ulaže napor da se vrati na teren, kao što već dugo radi. Penzija nije nešto o čemu razmišlja - rekao je Toni Nadal.

Kandidati za zvanje teniskog GOAT Novak Đoković i Rafael Nadal od pre nekoliko nedelja poravnati su po broju osvojenih grend slem titula (22) i predstojeći Rolan Garos biće i te kako veliki izazov za obojicu. Posebno za Rafu, kojem je to ubedljivo omiljeni grend slem, koji je dosad osvajao čak 14 puta.

- U dobroj je formi i ukoliko bude fizički spreman nastaviće. Trenutno mu je potrebno još tri do četiri nedelje za oporavak, biće teško u Parizu jer je Novak svežiji od njega, ali imaće šansu pa ćemo videti. U svakom slučaju, biće to komplikovana borba protiv velikog šampiona kao što je Đoković.

NADAL (NE) RAZMIŠLJA O PENZIJI Stric Toni otkrio: Rafa se spema za borbu sa Novakom

AP/Christophe Ena

 

 

Otkrio je Toni i u kom pravcu idu Rafina razmišljanja za nastavak tek započete sezone.

- Njegov prvi cilj je da se pripremi za turnire na šljaci. Mislim da neće rizikovati za Mastersima iz serije 1000 na američkoj turneji – istakao je Nadal, koji je na kraju otkrio, da ipak, u celoj priči postoji jedno veliko "ali"…

- Ova godina je ključna za nastavak njegove karijere. Ukoliko bude shvatio da ima previše fizičkih problema i da zbog toga nije u stanju da se takmiči na grend slemovima, onda će ozbiljno razmisliti o svojoj budućnosti. Rafa uvek gura svoje telo do krajnjih granica i da bi se borio za pobedu mora da bude 100% spreman. Razumem njegovu frustraciju, problemi koji je imao ranije uticali su na kuk, oblast za koju bih rekao da je prilično delikatna – istakao je Toni Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading