AUSTRIJANAC JASNO PORUČIO KO JE NAJBOLJI Najveći svih vremena je  onaj ko ima najviše slemova
Tanjug/Ap

Austrijanac je u Melburnu, na prvom grend slemu sezone izgubio već na startu, ali ne gubi nadu da će u nastavku sezone biti daleko bolje.

On se takođe uključio u priču o tome ko je najbolji teniser svih vremena i kako bi to ustvari trebalo da se odredi. 

Iako ima mnogo različitih ideja kada je u pitanju aktuelna tema oko toga ko je GOAT, Tim kaže da je stvar vrlo jednostavna.

-Po mom mišljenju grend slem titule trebalo bi da budu glavni kriterijum kada se odlučuje ko je najbolji svih vremena. Imate četiri najvažnija turnira u tenisu. Sve ostalo je lepo, ali nije isto. Slemovi su to što se računa, tako da bi GOAT verovatno trebalo da bude onaj sa najviše grend slemova - smatra Tim.

KOLIKO TROFEJA NA JEDNOJ SLICI Đoković, Federer i Nadal u društvu dve bivše šampionke (FOTO)

Ako se tako gleda, Rafael Nadal i Novak Đoković su najbolji, jer imaju po 22 grend slem titule.

Tim je odigrao brojne važne mečeve sa njima, a dva duela sa Rafom i Novakom posebno pamti.

Bilo je to finale Australijan opena 2020. godine u kom je u pet setova izgubio od Novaka Đokovića i meč za titulu na Rolan Garosu 2019. sa Špancem.

-U finalu Australijan opena 2020. godine dosegao sam najviši nivo mogućnosti, i fizički i što se tiče tenisa. Čak i tako, izgubio sam u pet setova od Novaka. Praktično, nisamo mogao da igram bolje, a izgubio sam. To sve govori. Sa Rafom u Parizu 2019. takođe sam igrao dobro, ne tako kao u Australiji, ali moj nivo je bio visok - zaključio je Tim.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading