KOLIKO TROFEJA NA JEDNOJ SLICI Đoković, Federer i Nadal u društvu dve bivše šampionke (FOTO)
Tanjug/Ap

Gotovo neverovatno zvuči da u istoj eri imamo trojicu najtrofejnijih sportista. Zahvaljujući Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru gledamo pisanje teniske istorije.

Švajcarac je prošle godine "okačio reket o klin", mnogi misle da će Rafa isto učiniti ove, dok Novak deluje kao da bi mogao da igra barem još tri, četiri godine na vrhunskom nivou. 

Đoković je pre sedam dana po deseti put osvojio Australijan open, što mu ujedno 22. grend slem trofej u karijeri sa kojim se na večnoj listi izjednačio sa Nadalom. Upravo je u Melburnu pre četiri godine nastala jedna od najtrofejnijih slika u istoriji ne samo tenisa, već sporta uopšte.

Na egzibiciji na Australijan openu 2019. godine zabeležena je slika na kojoj se nalaze Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal u društvu dve bivše teniserke, Serene Vilijams i Karoline Voznjacki.

 

 

Dakle, u isto vreme na istom mestu čak 88 grend slem trofeja, Novak i Rafa po 22, Federer 20, Serena 23 i Voznjacki jedan.

Serena je karijeru završila prošle godine, dok je Dankinja u penziji od 2020.

Ali, zato Nadal i Đoković imaju priliku da dodatno uvećaju saldo. Prvu šansu da se domognu 23. grend slem titule imaće na Rolan Garosu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading