ZEMLJE SA NAJVEĆIM BROJEM GREND SLEMOVA Evo na kom mestu se nalazi Srbija, Novak popravlja prosek
Foto: EPA/EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković žari i pali teniskom scenom, u ovom momentu izgleda nedodirljivo, a nova Grend slem titula je stigla pre nekoliko dana na Australijan Openu. Srbija ima šta da pokaže od titula, najviše zahvaljujući upravo najboljem igraču sveta, ali se osam država nalazi trenutno ispred nas.

Novak je stigao do svoje 22. Grend slem titule, poravnao se sa Rafaelom Nadalom na vrhu večne liste, pa je uz jedan trofej Ane Ivanović na Rolan Garos, Srbija je na cifri od 23.

To nas postavlja na devetu poziciju sveta, iako bi bilo krajnje pošteno da nam se ubroje i titule Monike Seleš koja je rođena u Novom Sadu, a predstavljala je Jugoslaviju do jednog momenta.

ČEH IMA SAMO JEDNU ŽELJU Mlada teniska nada izazvala svetskog broja jedan, evo šta je imao da kaže Novaku

Seleš je pod zastavom bivše zemlje došla do osam Grend slem titula, što bi Srbiju poguralo dva mesta unapred, na sedmu poziciju. 

Ipak, kasnije predstavnici Sjedinjenih Američkih Država se broje trofeji za Jugoslaviju, ne za Srbiju.

Pomireni sa tim, ispred nas je Švedska sa 26, Švajcarska sa 28 i Francuska sa 38 Grend slem titula.

U Top 5 se nalazi Španija sa 39 Grend slem trofeja, zatim je tu i Nemačka sa jednom više, a onda su brojke skoro nemoguće za stići.

Velika Britanija je svog tenisera ili teniserku slavila čak 98 puta na najvećim turnirima, a onda je tu i Australija sa astronomskih 166 Grend slem trofeja.

Ako je i to veliko, onda se nema šta reći za 350 titula Sjedinjenih Američkih Država. Upravo je Seleš osvojila jednu u njih nakon odlaska iz Jugoslavije.

Ako ništa drugo, čini se da bi Srbija lako mogla da ima pojedinačnog rekordera vrlo lako, a to ćemo ostaviti Novaku da učini, da se osami u odnosu na Nadala.

Samo ove godine će imati tri prilike, a kako stvari stoje, i posle toga će udarati na ta rekord koliko može. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading