NOVAK OSTAJE BEZ PRVOG MESTA? Španac smislio pakleni plan kakao da se vrati na tron
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Novak Đoković je po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, a ujedno se vratio na prvo mesto ATP liste gde je smenio Španca Karlosa Alkaraza koji je zbog povrede propustio prvi grend slem u sezoni.

Ali, Alkaraz želi da što pre vrati izgubljeno, pa će tako u februaru učestvovati na čak tri turnira, za razliku od Novaka koji je prijavljen samo za Dubai, međutim, veliko je pitanje hoće li i tamo igrati.

 

Prvi turnir na kojem je Španac prijavljen je ATP turnir u Buenos Ajresu iz serije 250 od 13. do 19. februara, zatim Rio open iz serije 500, već od 20. do 26. februara, gde brani titulu i može da izgubi bodove i turnir u Akapulku, koji je takođe iz serije 500, a počinje 27. februara.

Novak trenutno ima 7.070 bodova, dok je Alkaraz na drugom mestu sa 6.730, što znači da Đoković ima prednost od svega 340 bodova, pa bi u slučaju da Karlos zaređa sa titulama mogao vrlo brzo da se vrati na čelo ATP karavana.

Ipak, ono što je sigurno, Đoković će biti prvi barem do 4. marta, što znači da će oboriti večni rekord Štefi Graf koja je 378. nedelja bila prva na svetu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading