SRAMOTAN POTEZ ALBANSKIH MEDIJA Novak osvojio titulu i postao ponovo broj jedan, a oni ni slovo da napišu
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

Novak Đoković je u celom svetu bio tema broj jedan, ne samo na sportskom nivou, već kao globalna udarna vest. Oborio je večni rekord Grend slema, osvojio jubilarni 10. Australijan open i ukupno 22. Grend slem pehar, čime se izjednačio sa Nadalom, ali zbog svih drugih statističkih parametara postao najveći svih vremena. 

Mnogi mu se dive širom sveta, jer je ova pobeda bila i najbolja osveta za sve što su mu u Australiji uradili pre godinu dana, kada su ga zatočili, a potom i deportovali. Bila je to pobeda svog stava nad nečim što nameću mediji i politika, pobeda da je nepovredivost fizičkog integriteta ultimativno ljudsko pravo.

Zbog toga je ovaj Novakov trijumf bio više od obične sportske vesti, a to dokazuju i tekstovi širom sveta, od Australije, do Španije i Engleske.

Ali, postoje i oni koji su se ponašali kao da se istorijsko finale nije ni odigralo. Oni koji su pokazali koliko su neprofesionalni i mali. 

SRAMOTAN POTEZ ALBANSKIH MEDIJA Novak osvojio titulu i postao ponovo broj jedan, a oni ni slovo da napišu

Printscreen

 

U pitanju su albanski mediji. Na najvažnijim albanskim portalima nema ni slova o Novakovoj istorijskoj tituli.

Koha Jone, Koha Ditore, Telegrafi, Zeri... Niko od njih se nije udostojio, da makar i informativno objavi vest da je Đoković šampion Australijan opena i rekorder po broju Grend slemova.

Iako imaju sportske rubrike, neki i tenis kao potkategoriju, o najvažnijem sportskom događaju meseca nisu imali ni slovo. Možemo samo da pretpostavimo da je to samo zato što je Srbin ušao u istoriju kao najveći ikada i postao GOAT. 

HVALA TI ZA SVAKU SUZU Brutalan tekst legendarnog Španca posvećen Novaku Đokoviću, cela teniska planeta ovo treba da pročita

Pregledom teniske kategorije Telegrafija, na primer, vidite da su uredno objavljivali da je prošle godine Rafael Nadal osvojio Australijan open, na to su dodali i njegove emotivne reakcije, objavili su i kada je osvojio Rolan Garos. Novak im ja poremetio planove na Vimbldonu, pa izveštaj sa finala najslavnijeg teniskog turnira nisu imali, a objavili su ko su osvajači US Opena, gde Novak nije mogao da učestvuje.

Sada ponovo nemaju izveštaj sa Australijan opena i to baš kad je Novak ušao u istoriju tenisa kao najbolji. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading