ŠTA KAD POSTANEŠ GOAT Da li je Novak ovom rečenicom otkrio kada će završiti karijeru?
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

Ako je i bilo dileme, od 29. januara 2023. godine više nema - Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena!

Naravno, uvek će se polemisati na tu temu, biće onih koji će iz ovog ili onog razloga favorizovati nekog igrača, ali činjenice su neumoljive, a one su na strani desetostrukog šampiona Australijan opena.

Đoković je osvojio 22 grend slem trofeja i tu deli prvo mesto sa Rafaelom Nadalom, dok je po svim drugim relevantnim parametrima Srbin u prednosti (broj nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste, po broju godinu završenih kao svetski broj 1, najviše mastersa, međusobni skor).

ŠTA KAD POSTANEŠ GOAT Da li je Novak ovom rečenicom otkrio kada će završiti karijeru?

Tanjug/Ap

 

 

I šta sad?

Uvek je lakše popeti se na vrh nego ostati na njemu. Novak je do ovog trenutka bio taj koji se peo, a sada se situacija promenila.

Da nije bilo Rodžera Federera i Rafaela Nadala ni Đoković ne bi postao to što jeste.

Novak fizički deluje besprekorno i stiče se utisak da bez problem može da igra tenis na najvišem nivou još tri, četiri godine. Međutim, motivacija. 

ŠTA KAD POSTANEŠ GOAT Da li je Novak ovom rečenicom otkrio kada će završiti karijeru?

Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

 

 

Đoković je posle titule u Melburnu doživeo veliko emotivno pražnjenje zbog svega kroz šta je prošao u proteklih godinu dana i dobro je što će sada napraviti (ne)planiranu pauzu (skoro sigurno neće moći da igra Indijan Vels i Majami) kako bi napunio baterije.

Premda su ovoga puta okolnosti drugačije i Novak je mnogo zreliji, ali može se povući paralela sa dešavanjima iz 2016. godine. Tada je Đoković napokon osvojio Rolan Garos i skinuo veliki teret, a ujedno postao i prvi čovek od Roda Lejvera koji je vezao četiri titule na grend slemovima, dostignuće o kojem se premalo priča. Plakao je u Parizu, kao i sada u Melburnu i osećao se kao izduvani balon. Usledio je veliki pad kod njega, pre svega na mentalnom planu, a na sve to nadovezala se i povreda lakta zbog koje je morao da napravi pauzu.

- Ne znam koliko ću još igrati, ali zavisi od mnogo stvari, ne samo od mog tela. Izuzetno je bitno za mene da imam podršku i ljubav od meni bliskih, sposobnost da napravim balans sa privatnim životom, da imam mentalnu čistoću, želju da nastavim da jurim trofeje - rekao je Đoković posle titule na Australijan openu i tako ostao malo zagonetan.

Upravo će ta želja koju je spomenuo odigrati ključnu ulogu. Dok je ona prisutna, Novak će rušiti sve pred sobom, onog trenutka kada je više ne bude bilo uslediće kraj.

Kada će se to dogoditi, pitanje je verovatno na koje ni sam Đoković još nema odgovor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading