NOVAK NIKADA NEĆE BITI NAJBOLJI Australijanci objavili nikad sramotniji tekst o Đokoviću: Nesposoban je...
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

 

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je 22. grend slem titulu, 10. u Australiji nakon pobede nad Stefanosom Cicipasom sa 3:0.

Ipak, Nole nikako ne može da izađe iz glava kivni Australijanaca i onih koji su ljuti jer je još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu.

Novinar lista "The Age" Endrju Vebster odlučio je da napiše tekst o tome zašto Đoković nije i nikada neć biti najbolji na svetu.

- Novak Đoković je jedan od malobrojnih sportista koji ima legitimno pravo da bude najveći svih vremena, ali mu se može zameriti toliko stvari da ne možemo da se nateramo da kažemo da je GOAT. Čak i njegova poslednji 'rez' protiv Stefanosa Cicipasa nije mogao da se potvrdi da je Đoković zaista najveći ikada. Bila je to njegova deseta pobeda na Australijan openu, izjednačio je Nadalov rekord od 22 grend slema, dakle ima elemenata da se priča o najvećem... - piše autor teksta i podseća na reči koje je Cicipas izgovorio nakon finala:

-  Kada se Cicipas obratio i rekao da je Đoković jedan od najvećih u sportu, Srbi su počeli da zvižde i pre nego što je završio i rekao: 'Najveći je svih vremena koji je držao reket'". Dan pre je i na australijskoj televiziji bila diskusiju na ovu temu, sa panelom eksperata Kurijer, Vudbridž i Alkot, koji su rekli da bi Đoković okončao debatu o trci za najvećeg ikada. 

NOVAK NIKADA NEĆE BITI NAJBOLJI Australijanci objavili nikad sramotniji tekst o Đokoviću: Nesposoban je...

AP Photo/Dita Alangkara

 

-Jesmo li i dalje toliko zaljubljeni u Federera i Nadala da ne možemo da priznamo da ih je Novak prestigao? Da li smo toliko ljuti zbog Đokovićeve samozaljubljenosti da ne možemo da prihvatimo da je toliko dobar? Ja nisam toliko ogorčen zbog Novakovih ludosti kao drugi, ali većinu dana sam potpuno ravnodušan. Vidim samo tenisera koji je nesposoban da prizna greške, koji se samo žali i kuka kako ga mediji predstavljaju na pogrešan način. Drama je potpuno prekrila Đokovićevu ličnost i moraš ponekad da se zapitaš da li ikada stane pred ogledalo i upita samog sebe: Možda je nešto i do mene - navodi autor teksta sa portala "The Age".

U tekstu se ističe kako Novak u igri nema neke posebne vrline, te da se ne uživa u njegovom tenisu.

NOVAK NIKADA NEĆE BITI NAJBOLJI Australijanci objavili nikad sramotniji tekst o Đokoviću: Nesposoban je...

AP Photo/Ng Han Guan

 

- Nikada neće biti uživanje gledati Novaka kao što je to slučaj sa Federerom, koji je tenisu pristupio kao da je to nešto što može da se okači u galeriji slika. Nikada mu se neće diviti kao Nadalu koji je hrabro igrao i pored povreda i nikada nije dizao frku zbog toga, za razliku od Đokovića koji na taj način 'igra igrice' sa protivnikom. A i Đoković nikada neće biti popularan kao oni... Možete li da zamislite da su Nadal ili Federer osvojili deset titula na Australijan openu? Već bi ispred Melburn parka bila statua. Umesto toga, Đoković slavi tamo kao da je u školskom dvorištu, tražeći da pijani i bezobrazni navijači budu izbačeni. Oni ga ne poštuju, ali ne poštuje ni Novak njih - navodi australijski novinar i zaključuje za kraj:

- To ipak ne znači da ne bi trebalo da poštujemo njegove rekorde. Ako bude igrao još dve-tri godine, i daleko nadmaši Nadala, time se GOAT debata završava. Heroj je dobar koliko i njegovi protivnici negativci, ali Đoković je zlikovac koji ostaje bez heroja. Ako to nije ostareli Nadal, ko će ga onda zaustaviti - pita se autor.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Mia

30.01.2023 21:44

Boze kako su jadni, utopice se u svojoj mrznji. Samo Novace nastavi da budes tako nesposoban i da nerviras ovakve osobe.

Vlade

30.01.2023 22:09

Kako je jadan. Budala bolesna. Nole Sunce naše.

Duki

30.01.2023 22:24

Pronalaziti slabosti u Novaku i njegovoj igri sa ciljem da se omalovaži toliko veliki uspeh do sada najveći u svetu tenisa samo mogu oni koji u sebi imaju svo zlo ovog sveta.A to su pokazali ponovo sada u Australiji.Teško im je da priznaju da je Novak ipak GOAT hteli oni to ili ne. Samo napred Novače,nikad i niko te nemože stiči !!

Vlado

30.01.2023 22:32

Bolesni kenguri, još uvek su pod utiskom požara koji ih je spalio. Ne mogu da podnesu da matori Lejver preda pehar jer ga je nadmašio. Da su bili Federer ili Nadal, sišao bi bez reči iako možda i ne zna gde se nalazi. Sve je to ogromna mržnja engleskog idiotizma.

Pregazilo ga vreme

30.01.2023 22:33

"Možete li da zamislite da su Nadal ili Federer osvojili deset titula na Australijan openu? Već bi ispred Melburn parka bila statua. Umesto toga, Đoković slavi tamo kao da je u školskom dvorištu" Ovaj jadnik z "Age"-a ovom recenicom je daleko vise rekao o njima, Australcima, nego o Djokovicu ... ali to njemu nije jasno.

Miki

30.01.2023 22:35

Bože koliko mrze , pa oni u čoporu napadaju. Treći Rajh maršira u svetu? KUKASTI KRSTVOVI SVUDA ,POČEV OD UKRAJINE PA NADALJE.

Daniel

30.01.2023 22:37

Nema problema docice on opet da vam dokaze i 11 put haha