BIVŠI SELEKTOR SRBIJE TVRDI Evo šta ceo svet tenisa želi da vidi, Novak u glavnoj ulozi
Foto: AP/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

- Bilo mi je puno srce, presrećan sam zbog Novakove porodice i njegovog tima. Đoković svojim trijumfima širom sveta donosi puno sreće našem narodu. Setio sam se situacije kada je Đoković sa 17 godina igrao na Australijan openu. On je tada sa svojim trenerom navijao za mene, a sada ga gledam kako osvaja 10. Australijan opoen, što je nekada bilo nezamislivo. Mislim da će Đoković da završi igračku karijeru sa najviše osvojenih grend slemova i da niko neće uspeti da obori njegove rekorde - rekao je Zimonjić za K1.

- Navikao sam na neverovatne uspehe Đokovića, retko ko je pravio ovakve rezultate. Đoković je bio iza Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Međutim, Novak je radio na sebi, uspeo je da stigne i prestigne Federera. Bio je u prilici da osvoji kalendarski grend slem, ali mu je nedostajala jedna pobeda. Uspeo je da osvoji četiri grend slema, ali ne u istoj godini. Verujem da to može da uradi. Ne vidim razlog zašto Đoković ne bi mogao da igra do 40. godine i da bude favorit na svim grend slemovima. On će na svim turnirima biti favorit ako bude igrao na najvišem nivou - dodao je Zimonjić.

JAVIO SE NOLETOV TENISKI OTAC Puna mi je duša, Đoković je najveći svih vremena

On je naveo da će publika navijati da Đoković obori što više rekorda.

- Đoković je prestigao Federera, a izjednačio je rekord Nadala. Videćemo koliko će povrede Nadalu dozvoliti da igra. Verujem da svi iz teniskog sveta čekaju Rolan Garos. Đoković je prošle godine osvojio Vimbldon, a Nadal Rolan Garos. Đokoviću nije bilo dozvoljeno da igra na Ju-Es openu, ali verujem da će ove godine najboljem teniseru sveta biti dozvoljeno da nastupi u Njujorku - istakao je Zimonjić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading