OGLASIO SE NOVAK POSLE TITULE U AUSTRALIJI Đoković otvorio dušu i poslao moćnu poruku: Deco, usudite se da sanjate veliko
Foto: AP/AP Photo/Ng Han Guan

Kralj tenisa i Melburna, Novak Đoković, rekorder po mnogo čemu, govorio je o čudesne dve nedelje koje su iza njega, nakon pobede u finalu Australijan opena.

Srpski teniser, koji će od ponedeljka ponovo zauzeti prvo mesto ATP liste, osvojio je 10. titulu u Melburnu, a ukupno 22. grend slem trofej.

- Prvo moram da kažem, dirnut sam rečima Cicipasa. Veliko hvala na tom poštovanju, ja to cenim. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo i da priznajemo trud svakog protivnika. Imao si neverovatan turnir, večeras nisi imao sreće u velikoj borbi. Ovo definitivno nije tvoje poslednje finale grend slema. Ti si jedan od najprofesionalnijih i najzanimljivih momaka na turu - počeo je Novak.

- Voleo bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo dve male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju i previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za bilo kog mladog tenisera i teniserku koji gleda ovo i sanja da bude gde Stefanos i ja danas - sanjajte veliko, ne dajte da vam niko ruši snove. Što teže detinjstvo imate, postajete snažniji, Stefanos i ja smo dokaz toga - rekao je Đoković.

 

 

Brzo je nastavio.

- Kakvo putovanje za mene i moju porodicu, ne znam odakle da počnem. Znam da me tolerišete ponekad, čak i moje najgore strane. Cenim ljubav i podršku koju dobijam - naveo je Đoković i na kratko prekinuo izlaganje.

- Zašto se smeješ Gorane?! Ne znam da li ćeš mi nekada oprostiti za ono što sam radio sve ove godine. Ovaj trofej je moj, koliko i vaš!".

Emotivne reči o povratku u Australiju.

- Vratio sam se ove godine... Hvala svima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis u karijeri igram u Australiji ispred legendarnog Roda Lejvera. Trudim se da se uštinem, ovo je dugačko putovanje.

- Samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedelja. Ovo je najveća moja pobeda, s obzirom na to kakve su okolnosti - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Nata

29.01.2023 13:45

Novak je najveći sportaš koji nas uvijek iznova raduje.