ZNATE LI ŠTA JE TO SRPSKI INAT? Osvetnik Đoković je ovaj trenutak čekao godinu dana, rasterani su australijski "demoni"
Foto: EPA/EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Često svetski moćnici pokušavaju da nametnu mišljenje, da uspostave poredak kakav njima odgovara ne birajući sredstva. Uglavnom uspeju u svojoj nameri, ali, po pravilu, problem imaju sa prkosnim Srbima. Gazili su, tlačili i pokušavali da ponize srpski narod, ali on je terao po svom.

Teško je to svetu objasniti. Čuveni američki glumac Silvester Stalone rekao je da u životu nije važno koliko jak udarac miožeš zadati, stvar je u tome koliko jak udarac možeš primiti i nastaviti kretati se dalje, koliko možeš izdržati i nastaviti napred.

Upravo je to najveća odlika najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića. Pre samo godinu dana Novak je u Australiji doživeo najteže trenutke u životu. Pet dana je proveo u imigracionom pritvoru, deportovali su ga, a on im se na aerodromu samo nasmejao. Bio je to osmeh čoveka koji je izgubio bitku, ali sačuvao ono mnogo važnije, ponos i dostojanstvo.

 

 

I dok bi verovatno drugi posle toga pali, Srbinu je to dalo dodatno snagu. Još tog januara 2022. godine Novak je znao da će se vratiti i da će "riternirati" jače nego Rodžeru Federeru na meč loptama u polufinalima US opena i finalu Vimbldona.

Mnogi se pitaju kako? Odgovor krije baš ona reč od četiri slova - inat! 

Došao je Đoković i započeo misiju. Još pre turnira se znalo da je glavni favorit za titulu i da može samo povreda da ga zaustavi. Mučila ga je zadnja loža još u Adelejdu, da bi se pogoršala u drugom kolu protiv Enca Kukoa i bilo je pitanje hoće li biti u stanju da uopšte nastavi takmičenje. 

ZNATE LI ŠTA JE TO SRPSKI INAT? Osvetnik Đoković je ovaj trenutak čekao godinu dana, rasterani su australijski

AP Photo/Aaron Favila

 

 

Bol je i dalje tu, ali igraće Novak i na jednoj nozi, to je valjda sada svima jasno.

U osmini finala suprotstavio mu se domaći teniser Aleks De Minor. Australijanac u Australiji iz koje je deportovan, kakva poslastica za Đokovića!

Nije Novak trenirao pred taj meč kako bi što više vremena posvetio oporavku, ali je nesumnjivo u glavi, osim taktike, imao i sećanje na prošlu godinu. 

Izašao je na teren silno motivisan i rešen da počisti sa terena australijskog tenisera. Držao se De Minor do 2:2 u prvom setu, dok je Đoković još "čitao" njegovu igru, jer im je ovo bio prvi duel, a onda je ubacio u brzinu više. Nije ovo bio najviši nivo Novakovog tenisa, ali je i tako odigrao brutalno i ponizio rivala - 6:2, 6:1, 6:2.

Nije slučajno što je najubedljiviju pobedu ostvario baš protiv Australijanca.

Ako do sada svet nije razumeo šta je to srpski inat, posle ovog meča svima je jasno.

Ono što je najvažnije, najbolje tek sledi! Novak Đoković još nije završio misiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Divna

29.01.2023 17:00

I bez inata najbolji SI. Rad I trud pored talenta.Sve Nas obradujes svojim pobedama igrom. Svi smo srecni kad su nasi sportisti medu najboljima na svetu.