NOVAK SUROVO ISKREN Đoković pričao o molitvama i otkrio zašto nije hteo da se povuče
Foto: AP/AP Photo/Aaron Favila

Srpski teniser Novak Đoković otkrio je da stanje njegove povrede "nije idealno" nakon plasmana u osminu finala Australijan opena.

Đoković je u tri seta bio bolji od Grigora Dimitrova, ali je i tokom trajanja meča imao probleme sa zadnjom ložom. 

- Stanje nije idealno, dosta je neizvesnosti kako će se noga ponašati. Okolnosti su nepredividive, svašta može da se desi. Jedan ishitren potez, okret, doskok može da izazove dalje probleme. Tako je bilo danas u nekoliko navrata, više nego u drugom meču. Nastaviću sa tom nekom rutinom oporavka, ne treniram danima između. Dajem sebi što više prostora da se noga oporavi i dovede u prihvatljivo, dovoljno dobro stanje - rekao je Đoković.

NOVAK SUROVO ISKREN Đoković pričao o molitvama i otkrio zašto nije hteo da se povuče

AP Photo/Aaron Favila

 

 

Đoković se našao u problemu u devetom gemu prvog seta, kada je bugarski teniser imao tri prilike za vođstvo u setovima.

- Mislim da je važan kao i svaki drugi gem. Verovatno je jedan od najvažnijih trenutaka u meču. Kada vodite mnogo je drugačije. Bilo je uspona i padova što se tiče povrede. Bila je ovo velika bitna, tri sata, tri seta. Da sam izgubio sam set, ko zna koliko bi meč trajao. Srećan sam to sam prošao u tri seta - objasnio je srpski teniser.

Novak kaže da se tokom mečeva situacija pogoršava.

- Uvek počne dobro, poslednjih par mečeva, a onda se desi jedan pokret i onda se pogorša. Onda lekovi krenu da rade, to mi pomogne, onda nestane efekat, onda se vrati... To je stvarno rolerkoster, preživljavam emotivne uspone i padove zbog toga. To je nešto sa čime sam pomiren, srećan samo što mogu da igram. Kada je počinjao turnir, mislio sam da neću moći da igram, ali evo me, i dalje sam tu - naveo je Đoković.

NOVAK SUROVO ISKREN Đoković pričao o molitvama i otkrio zašto nije hteo da se povuče

EPA-EFE/LUKAS COCH

 

 

Govorio je i o navijačima, odnosno dobacivanju sa tribina.

Ja sam svestan da je u žaru borbe, ja se iznerviram ponekad to što se desilo danas. Znam da je njihova namera dobra. Ne mogu da kažem da sam ljut. Eto, samo nek pokušaju da kad je krenuo poen, bitan servis, da se komentari sačuvaju za posle poena. Uzbuđenje je veliko, prate ljudi, žele najbolje. Ovakav meč je privukao puno pažnje, dozvolio je ljudima da se osete kao deo toga. Nije ništa strašno - ističe devetostruki šampion Australijan opena.

Novinare je zanimalo i šta mu znači kada priča tokom meča, gleda u nebo?

- To je, ipak, nešto lične prirode. Jeste, molitva, zahvalnost. Istina je nekad više od toga. Posebno u situacijama kao danas kada osećam da imam Božju pomoć da prebrodim zdravstvene izazove. Tada postajem svestan Božje intervencije u celoj priči - objasnio je 35-godišnji teniser.

Rival u narednoj rundi će biti australijski teniser Aleks De Minaur.

- Veliki izazov. Sigurno će atmosfera biti naelektrisana. Kada imate iskustvo igranja protiv Hjuita i ostalih australijskih igrača, imam to iskustvo. Znamo se prilično dobro, proteklih godina smo gledali - zaključio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading