ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU Novak nikad iskrenije progovorio o povredi, pa otkrio plan za dalje, ovo (ne) obećava
Foto: EPA/EPA-EFE/JOEL CARRETT

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Australijan opena, pošto je sa 3:1 pobedio Francuza Enca Kukoa. 

Pobeda je tu, ali i briga i strah, jer je Novaka mučila zadnja loža sa kojom ima problema još od turnira u Adelejdu. 

Na konferenciji za medije posle duela Đoković je otkrio da mu je povreda zadavala sve više problema kako je susret odmicao.

- Bolje je prošao prvi meč u odnosu na povredu, imao sam postepeno pogoršavanje povrede, intenzitet se pojačavao. Medicinski tajm-aut gde sam izašao i promenio steznik plus popio lekove, te pilule su počele da deluju posle 30 minunta, u četvrtom setu sam osećao da sam mogao da se krećem, nisam odigrao lopte kako sam želeo, proklizavanja su veliki problem. Bio podnošljiv bol osim ekstremnijih lopti, morao sam da spustim ruku i da budem agresivniji, nisam puno tražio da ostajem u reliju, da se što kraće igraju poeni i funkcionisalo je. On je stegnutije krenuo treći set, meni je mentalno pomoglo, nije idealno, sada je još lošija situacija, ne treniram danima između, prostora i vremena da se oporavim i da sebi dam što veće šanse za naredni meč - objasnio je Đoković.

ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU Novak nikad iskrenije progovorio o povredi, pa otkrio plan za dalje, ovo (ne) obećava

EPA/Lukas Coch

 

 

Plan za dalje?

- Nema previše nekih izbora, dva su: ili nastaviti dalje ili ne. Želim da nastavim dalje i uvek ću iskoristiti šansu. Dobra stvar je što imaš dan odmora, to je dobro, daje se prilika za oporavak. Da dovedeš stanje u bolje. Pre dve godine sa drugim delom tela i pocepanim mišićem, uspeo sam da oisvojim turnir. Bio sam optimista posle prvog meča, juče i danas, bilo je stvarno dobro, da mogu i bez tablete da igram, uzeo sam ih za svaki slučaj. Ne može da se predvidi kako će se odviti, pokreti dinamični, ishitreni, obično u takvim situacijama, može da prouzrokuje bol. Kako će sutra da bude? Neću trenirati, nadam se da ću imati dovoljno dobar osećaj da se takmičim - naveo je Novak.

U narednoj rundi Đoković će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova, koji je savladao srpskog tenisera Lasla Đerea.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading