TUGA Preminuo dvostruki grend slem šampion i nekadašnji drugi igrač sveta
Foto: Pixbay

Samo nekoliko dana pre početka ovogodišnjeg Australijan opena, iz SAD stiže tužna vest za teniski svet: dvostruki Grend slem osvajač Dik Savit preminuo je u 95. godini života!

Savit je od 1976. godine bio član Međunarodne kuće slavnih, a svoj najveći uspeh ostvario je 1951. godine kada je osvojio Australijan open i Vimbldon.

Pored toga, igrao je četvrtfinale Rolan Garosa i polufinale US Opena dva puta, dok se 1952. godine, u trenutku kada je trijumfovao na američkom nacionalnom prvenstvu neočekivano povukao. Imao je samo 25 godina i nikad nije objasnio ovaj svoj postupak, iako je godinu dana ranije bio 2. reket sveta. 

ŠAMPION SE VRAĆA U SVOJU DNEVNU SOBU Oglasio se Beker i poslao jaku poruku Novaku pred Australijan Open

- Zaista nikada nije razgovarao o tome. Imao je sreću da bude uspešna poslovna osoba. Bio je u naftnom biznisu nekoliko godina, a zatim je postao i berzanski posrednik. Poslovni svet je uvek bio dobar i niakda se nije osvrtao unazad - rekao je njegov sin Bob koji je i potvrdio da je Dik umro u petak: 

- Mislim da niko nije voleo tenis kao moj otac. Kombinacija igranja, gledanja i treniranja od njegove 13. godine je zaista izuzetna. Voleo je ovu igru i mnogo ju je poštovao. Voleo je da gleda kako se kvalitet tenisa poboljšava tokom godina. 

Dao je Bob zanimljivu izjavu kojom je potvrdio da je Dik i u svojim poznim godinama igrao tenis.

- Više od 50 godina igrao je tenis četiri puta nedeljno. U svojim 80-im godinama spustio se na tri puta, zatim na dva. Išao je na US open skoro čitav svoj život, do poslednje dve godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading