NOVAKOVA IGRA JE KAO MIKELANĐELOVO SLIKANJE Legendarni trener je preminuo, a ono što je rekao o Đokoviću ostaće upamćeno za sva vremena
EPA

O njegovim rečima i danas se priča.

- Novak Đoković je najbolji svih vremena. Odlično se kreće, oporavlja brzo, igra skraćene lopte, servira, veoma je inteligentan na terenu. On je najbolji i sjajno je videti ga opet na vrhuncu igre. Ono što čoveka čini šampionom je kada vam u životu ne ide da uspete da se vratite na vrh - rekao je Nik Bolitijeri.

On je znao i da ohrabri Đokovića.

- Njegov pad u proteklih 13 meseci je neverovatan. Kada sam ga pre nekoliko meseci video u Rimu rekao sam mu: Imaš sve što treba! Bio si najbolji i dalje to jesi. Ne menjaj ništa. Ti si pobednik, idi i pokaži im to. Uvek sam govorio da je najbolji igrač u istoriji našeg sporta, on nema nikakvih slabosti. Da li se ti dani vraćaju? To ćemo uskoro saznati kada se suoči sa jačim protivnicima, ali u ovom trenutku su znaci dobri. Opet mu se vratio osmeh na lice i vidi se da opet uživa. Jednostavno je, činjenica je da ukoliko psihički niste kako treba, ne možete da date svoj maksimum na terenu - rekao je Amerikanac tad, a Nole se vratio, kao i obično, na Vimbldonu.

TUGA U SVETU TENISA Preminuo čuveni Nik Bolitijeri

Imao je i jednu više nego zanimljivu izjavu.

- Uvek sam tvrdio da Novakov problem nema veze sa udarcima i sa njegovom besprekornom tehnikom, već sa njegovom glavom. Posmatrajući način na koji je Đoković pobedio Adama Pavlaseka, to je samo potvrdilo moju teoriju. Njegov tenis ličio je na Mikelanđelovo slikanje. Sve je bilo savršeno - servis, vraćanje, volej, kretanje - zaključio je Bolitjeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading