ŠTA TI, ČOVEČE, PRIČAŠ? Đoković ga "razbija" gde stigne, on mu preti
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Grčki teniser Stefanos Cicipas u narednu sezonu ulazi sa najvišim ambicijama. 

Ovu godinu je završio na četvrtom mestu sa dve titule - na Majorki i na mastersu u Monte Karlu. Ističe da zna šta mu je potrebno da bi konačno osvojio grend slem.

- Postavio sam sebi visoko lestvicu. Što se tiče mojih šansi da osvojim grend slemove, potrebno je da napravim taj mali dodatni korak koji do sada nisam mogao. Osećam se kao da sam blizu nečeg važnog, već sam bio treći na svetu, ali me je operacija lakta malo unazadila. Nameravam da se vratim na taj nivo, želim da budem broj dva i broj jedan na svetu - rekao je Cicipas.

Ove sezone se Rodžer Federer penzionisao, Rafael Nadal nije igrao dugo zbog povreda, dok je Novak Đoković bio primoran da propusti određene turnire iz dobro poznatih razloga.

ŠTA TI, ČOVEČE, PRIČAŠ? Đoković ga

Tanjug/Ap

 

 

Zbog toga su se često vodile priče o naslednicima "velike trojke".

- Svi smo u toj trci, ali ne znam da li su gledaoci spremni za to. U uspešnom sportu postoji samo nekoliko heroja, to i jeste ono što ga čini tako privlačnim. Skoro dve decenije imali smo Rodžera, Rafu i Novaka, koji su i dalje tu. Uz njih smo odrastali. Sada je mnogo više igrača koji žele da preuzmu kormilo, nisam siguran da li će to doprineti popularnosti tenisa, ali je jasno da su novi momci tu - zaključio je Cicipas.

Novak i Cicipas su se sastali 12 puta i Srbin vodi sa 10:2 u pobedama. Ove godine su igrali u četiri navrata i sva četiri meča dobio je Đoković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading