MEČ KOJI JE OBELEŽIO RIVALSTVO ĐOKOVIĆA I NADALA Norvežanin dotakao Rafinu slabu tačku, odgovor Španca je potpuni hit, čeka se Noletova reakacija
EPA/DAVID CROSLING

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su čak 59 mečeva, čime su prvi na večnoj listi kada su međusobni dueli u pitanju. 

Gotovo svaki meč bio je spektakularan, ali se jedan ipak posebno izdvaja.

Reč je o antologijskom finalu Australijan opena 2012. godine, kada je Đoković slavio posle skoro šest sati borbe.

Norveški teniser Kasper Rud, trenutno treći igrač ATP liste, obožavao je Rafu kada je bio mlad. Sada su obojica na turneju po Južnoj Americi, a govoreći za medije, Rud je dobio pitanje koji bi rezultat u Nadalovoj karijeri najviše voleo da promeni.

Norvežaninu je na pamet pao australijski maraton iz 2012. godine, kada je Novak Đoković osvojio titulu u Melburnu posle pet setova. Bilo je tada 5–7, 6–4, 6–2, 6–7(5), 7–5 za Srbina, koji je tom prilikom osvojio treću od svojih dosadašnjih devet trofeja na AO.

- Taj bih rezultat promenio. Ne znam da li će Rafa biti srećan zbog ovog mog izbora. Ne bih promenio rezultat sa Rolan Garosa te godine jer to nije bio neizvestan meč. Verovatno me je to rastužilo i više jer sam skoro šest sati gledao TV prenos i nadao sam se da će Rafa pobediti. Bio je to verovatno jedan od najboljih mečeva svih vremena - rekao je Rud koji je u vreme odigravanja tog finala imao 13 godina.

Nadal, koji je slušao Rudov odogovor se našalio:

Moraš da zoveš Novaka, da ga pitaš da li bi mi dao taj pehar - rekao je Nadal.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading