ĐOKOVIĆEV "ŠAMAR" NOVINARU U TORINU Novaka pitali za milione, Srbin im odgovorom zapušio usta
AP Photo/Antonio Calanni

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Torina, gde će se boriti za najveću nagradu koja je ikada udeljena nekom teniseru u istoriji belog sporta. Nakon kontroverzi u Australiji, pa neosnovanih optužbi za doping, zapadni mediji su sada počeli da stvaraju narativ da je Nole igrač koga isključivo motiviše novac u karijeri.

Zato i ne iznenađuje pitanje novinara  posle opaske da „je tokom karijere zaradio više para nego što Bog sam zna“ – da li mu do glave dopiru dolari – aludirajući na više od 4.7 miliona koje će Novak Đoković zaraditi u slučaju sutrašnje pobede?

- Ne - kratko će Novak, pa nastavlja:

- Samo evra – i dinari! Ispričaću vam šta je Ibrahimović rekao kada su ga u Americi upitali zašto nije prihvatio 100 miliona dolara da pređe iz jednog kluba u drugi. Pare nisu bitne. Mnogo para je bitno, a 100 miliona nije mnogo para - završio je šalu Novak, i dopunio odgovor, svojim stavom:

ĐOKOVIĆEV

Tanjug/Ap

 

 

- Naravno, ovo je bila dobra šala, i to što sam je citirao ne znači da i ja tako mislim i govorim. Informacije o našim primanjima su javno dostupne svima, a ono o čemu mediji ne pišu su porezi i ostali troškovi koje plaćamo. Naravno, ne želim da se na to žalim, niti da to bude tema o kojoj bih sada pričao. Imao sam mnogo sreće u životu, i bio sam blagosloven da ta primanja budu posledica mog bavljenja tenisom i uspeha koje sam ostvarivao, zajedno sa svojom porodicom i timom. Svaki evro koji sam zaradio stvoren je kroz težak rad, znoj i suze  i ništa ne uzimam „zdravo za gotovo“ jer dobro znam šta znači i kako izgleda nemati ništa za stolom, među pet članova porodice, tokom rata i sankcija. Ne zaboravimo odakle dolazim i u kojim vremenima sam odrastao. Zapravo, veoma dobro poznajem onu drugu stranu stvarnosti, zbog čega još više cenim i poštujem sve ono što sam stvorio u međuvremenu - zaključuje Đoković.

Novak će u velikom finalu igrati sa pobednikom meča Kasper Rud - Andrej Rubljov.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Drsgi

19.11.2022 23:15

Treba biti pametan kao Novak pa onda postići to što jeste ništa mu nije palo s neba takve zlobnike sreće svaki dan neznaju šta će još iz zlobe da izmisle Neka nauče nešto pametno od njega