ĐOKOVIĆ SE OGLASIO POSLE DRAME U TRI ČINA Evo šta je Novak rekao nakon spektakularne bitke sa Rusom
AP Photo/Antonio Calanni

Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle velike borbe u tri seta i više od tri sata igre pobedio je Danil Medvedeva u trećem kolu "Crvene grupe" Završnog mastersa u Torinu.

Novak je tako u velikom stilu overio prvo mesto u grupi, pošto mu je ovo bila treća pobeda, dok je Rus pretrpeo i treći poraz.

- Osećam veliko olakšanje. Danil i ja smo imali velike bitke i ranije, znao sam da je ovo njegov poslednji meč u sezoni. Nije želeo da mu se sezona završi porazom. Odlično sam počeo, imao sam rane šanse i brejk lopte, ali je u važnim momentima dobro igrao. Mislim da je bila jedna brejk lopta na dug reli u drugom setu, sve ostalo su bili dobro servisi - rekao je Novak.

ĐOKOVIĆ SE OGLASIO POSLE DRAME U TRI ČINA Evo šta je Novak rekao nakon spektakularne bitke sa Rusom

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

 

 

Imao je srpski teniser izvesnih problema u trećem setu, teško se kretao, ali je uspeo da nađe put ka trijumfu.

- Nisam se fizički dobro osećao u trećem setu, mnogo sam se mučio. To je ipak bitka, bilo je bitno da ostanem u igri. Jako sam ponosan što sam uspeo da pronađem neophodnu energiju i fokus, da se vratim u meč. Gubio sam 4:5, on je servirao za pobedu, jednostavno, uspeo sam da mu pročitam servise, stabilizujem igru i dobijem taj-brejk. Prvih šest poena je bilo sjajno, odlučujuće. Teška tri meča za njega, svaki put je izgubio 7:6 u trećem, ali jako ga poštujem - naveo je Đoković.

Bila je ovo beskompromisna borba do poslednjeg poena, iako meč nije imao rezultatski značaj, jer je Novak još ranije obezbedio prvo mesto u grupi.

- Nisam mislio da tankujem. Ne znmam kakava su pravila, da sam kojim slučajem odlučio da odustanem, ne znam da li bih mogao da igram. Ovaj mač je bio veoma važan za mene, jednostavno sam želeo da pobedim, bez obzira što sam se već kvalifikovao - zaključio je Đoković.

Novak će u polufinalu igrati protiv Tejlora Frica.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading